Тюфтельки з минтаю в сметані

Коли м’ясні котлети та тюфтельки набридли, я роблю їх із риби та тушу у сметанному соусі. Виходить дуже смачно, соковито, я думаю вам сподобаються ці тюфтельки.

До речі, їх можна готувати з будь-якої риби, мені подобається робити їх з минтаю, іноді роблю з горбуші – теж смачно.

Інгредієнти:

  • філе риби – 800 гр
  • яйця – 1 шт
  • хліб – 50-70 гр
  • цибуля – 1-2 шт
  • сметана або вершки – 200-250 мл
  • борошно – 1 столова ложка
  • вершкове масло – невеликий шматочок, приблизно 1 столова ложка
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

*Можливо, знадобиться манка

Приготування:

  1. Нам знадобиться філе минтаю (ну чи іншої риби). Пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо у фарш за допомогою блендера. Також через м’ясорубку пропускаємо цибулю.
  2. Кладемо в рибний фарш яйце, розм’якшене вершкове масло та хліб, розмочений у молоці чи воді. Сіль та спеції кладемо на свій смак. Але рекомендую не захоплюватися спеціями, бо вони перебиватимуть вершковий смак соусу.

    Якщо фарш вийшов за консистенцією рідкий – можна додати трохи манки.

  3. З фаршу формуємо невеликі тюфтельки, обвалюємо у борошні. Потім обсмажуємо із двох сторін на сковороді на сильному вогні 2-3 хвилини. Смажимо до легкої рум’яності. Це потрібно для того, щоб тюфтельки добре тримали форму. Ну і так смачніше виходить.
  4. Потім додаємо на сковороду сметану, змішану з невеликою кількістю води (вода обов’язково потрібна щоб сметана не згорнулася). Замість сметани можна взяти вершки.
  5. Тушимо на помірному вогні 10-15 хвилин, наприкінці можна додати посічену зелень.

Подаємо ці рибні тюфтельки з будь-яким гарніром, дуже смачно з відвареною картоплею або пюре, рисом та ін.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: