У цьому маринаді оселедець виходить смачним, а скумбрія ще смачніша
від Denzhyttya
7 Лютого, 2022
Сьогодні готую скумбрію у дуже цікавому маринаді. Якщо ви любителі рибки пряного посолу, цей маринад не залишить вас байдужим. Цибуля, до речі, у цьому маринаді теж виходить дуже смачною. Тому, якщо ви небайдужі до цибулі, то кладіть її більше.
Інгредієнти:
- скумбрія свіжоморожена – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт. або більше
Для маринаду (1 порція):
- кетчуп або томатна паста (пасту треба трохи розвести водою) – 4 ст. л
- олія соняшникова – 120 мл
- цукровий пісок – 2 ст. л
- сіль – 1 ст. л
- коріандр горошком – 1 ч. л
- перець чорний горошком (або суміш перців) – 1 ч. л
- перець запашний – 4-6 шт.
- лавровий лист – 2-3 шт.
- оцет 9% – 50 мл
Приготування:
- Скумбрії можете взяти будь-яку кількість, у мене сьогодні дві великі рибки, які я вже очистила від нутрощів, чорних плівок і порізала шматочками шириною приблизно 2 см.
- Тепер треба приготувати маринад. Для свого посуду та кількості риби я робила 1,5 порції маринаду.
- У маленьку каструльку або ківш кладу кетчуп, вливаю олію, додаю цукровий пісок, сіль, коріандр, перець, лавровий лист. Добре все перемішую та ставлю на плиту. Сіль та цукор повинні розчинитися, суміш закипіти.
- Як тільки все розчинилося і добре закипить, вливаю оцет. Буквально кілька секунд і знову починає закипати. У цей момент вимикаємо плиту і даємо маринаду охолонути до кімнатної температури. Це важливо!
- Цибулю ріжу тонкими півкільцями. У мене одна велика цибулина, але, якщо ви любите цибулю, то сміливо кладіть її побільше. У цьому маринаді вона буде приголомшливою.
- Тепер беремо посуд відповідного розміру. Для цієї страви краще брати емальований посуд або скляну банку. Небажано брати пластиковий контейнер, так як він з великими труднощами буде відмиватись і колір все-таки у нього зміниться. Я зазвичай використовую емальований лоток для холодця.
- На дно посуду викладаємо половину цибулі. Потім перекладаємо рибу, а зверху залишки цибулі.
- Заливаємо все остиглим маринадом. Маринад повинен повністю покривати рибу, тому я готувала 1,5 порції, тому що знаю, скільки мені потрібно для цієї кількості риби і контейнера.
- Закриваємо кришкою та ставимо на добу в холодильник. Через добу отримуємо шалену рибку.
Як це смачно! Хоч із гарячою картоплею, хоч просто із хлібом.
Джерело:
zhyttia.com.ua