В магазині більше не купую, готую вдома сама: найсмачніші домашні цукерки “РАФАЕЛЛО” і “БАУНТІ” без хімії і зайвого цукру
від Denzhyttya
28 Грудня, 2022
Рафаелло і Баунті – одні з моїх найулюбленіших цукерок, і думаю, я не одна така любителька цього кокосового десерту. Якщо ви хочете приємно порадувати рідних і близьких, особливо напередодні новорічних свят, то приготуйте рафаелло і баунті в домашніх умовах. Красива тарілочка цих цукерок може стати смачним святковим десертом… “І нехай весь світ почекає”…
Інгредієнти:
- Кокосова стружка – 300 г
- Молоко сухе – 150 г
- Вода – 120 мл
- Мед рідкий – 2 ст. л.
- Мигдаль – 15 шт
- Ванілін – 1 ч. л
- Шоколад – 120 г
Приготування:
- Для приготування цукерочок в глибокий посуд всипаємо сухе молоко, поступово додаємо теплу кип’ячену воду і рідкий мед, перемішуємо і додаємо ванілін. Змішуємо все до однорідного стану-повинна вийти густа кремоподібна однорідна маса.
- Поступово всипаємо кокосову стружку.
- Стружку краще використовувати не крупну. Прі замішуванні виходить густа маса, яка добре ліпиться, не розсипається і не розтікається.
- Беремо невелика кількість кокосової маси, ховаємо в неї мигдаль і формуємо кульку розміром з волоський горіх.
- Кожну кульку обвалюємо в невеликій кількості кокосової стружки. З половини кількості кокосової маси вийшло 13 кульок. Прибираємо цукерки в холодильник приблизно на півгодини.
- У мене залишилася половина кокосової маси, з якої я приготувала цукерки «баунті». Беремо невелику кількість маси і надаємо їй форму прямокутного батончика. Вийшло 9 батончиків.
- Розтоплюємо в мікрохвильовці шоколад короткими імпульсами до повного розчинення.
- Кокосові заготовки вмочаємо в шоколад з усіх боків.
- Прибираємо в холодильник, щоб шоколад застиг і добре схопився.
Ось і все найсмачніші домашні цукерки готові! Приємного приготування і смачного Вам мої дорогі!
Джерело:
plyashka.com