Вдалий рецепт заготівлі помідорів на зиму.
27 Вересня, 2022
Запорука успіху заготівлі помідорів завжди полягає в тому, за допомогою якого рецепту ви готуєте маринад. Пропоную дуже смачний, солодкий та ароматний варіант. Причому, розсіл ви можете використовувати для закваски капусти або для тіста, з якого виходить солоне печиво-закуска, що хрумтить.
Інгредієнти:
- вода, 1 л
- сіль, 1 ст.л
- цукор, 2 ст.л
- помідори, 2 кг
- хрін листочки, кріп гілочки та парасольки, лавровий лист, 2 шт
- перець горошком, 10 шт.
- часник, 2 зуб.
- оцет 70%, 1 ч.л.
Приготування:
- Даний об’єм помідорів – для однієї банки на 3 л, а розсіл – на 1 літр води. Тому правильно розраховуйте кількість всіх складових продуктів маринаду.
- Помідори краще брати середнього розміру, щільного сорту, з товстою шкіркою, щоб вони не перетворилися на пюре під час консервування.
- Банки повинні бути чисті та стерилізовані, розкладаємо спеції та зелень, яку ви можете брати на свій смак.
- Укладаємо чисті помідори. Заливаємо окропом, накриваємо кришками та залишаємо на 15 хвилин.
- Зливаємо воду і кип’ятимо, заливаємо в банки і знову залишаємо на 15 хвилин.
- Зливаємо маринад, всипаємо сіль та цукор, доводимо до кипіння.
- У кожну банку вливаємо оцет і заливаємо маринад.
- Закручуємо кришки, банки перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження.
Такі помідори добре зберігаються в підвалі, кімнаті, в коморі.
Джерело:
mandarynka.com.ua