Вершкова паста по-новому
від Denzhyttya
20 Січня, 2022
Сьогодні готуємо вершкову пасту. Роблю я її без сиру та помідорів, але незважаючи на це, вона виходить супер вершкова, ніжна та ситна. Інгредієнти необхідні доступні, вони продаються в будь-якому мережевому магазині. Спробуйте, впевнена, що вам такий варіант пасти дуже сподобається!
Інгредієнти:
- макарони (у сирому вигляді) – 200 г
- креветки розморожені – 200 г
- цибуля – 2 шт.
- часник – 1 зубчик
- перець болгарський – 1 шт. (200 г)
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- соняшникова олія – 35 мл
- вершкове масло – 20 г
- вершки (30%) – 250 мл
- соус песто – 3 ч.л.
Приготування:
- Для приготування пасти відварюємо макарони згідно з інструкцією на упаковці. Макарони можна брати будь-якої форми.
- Далі в сковороді розтоплюємо 20 г вершкового масла і додаємо до нього 35 мл олії. Добре нагріваємо їх і всипаємо цибулю, нарізану на півкільця. Тут у мене 2 цибулини. Пасеруємо її до м’якості близько хвилини.
- Тепер до цибулі додаємо 200 г болгарського перцю. Для соковитості фарб я завжди беру перець різного кольору. Також на даному етапі пропускаємо через прес 1 зубчик часнику. Він надає готовій страві пікантності, але в той же час не перебиває смак інших інгредієнтів. Перемішуємо овочі та обсмажуємо протягом двох хвилин, постійно помішуючи.
- Потім кладемо креветки. Беремо саме дрібні, салатні. Заздалегідь їх розморожуємо та в розмороженому вигляді їх має бути 200 г.
- Всипаємо чорний мелений перець до смаку, також додаємо дрібку солі, перемішуємо. Загалом креветки з овочами обсмажуємо не більше хвилини.
- Далі кладемо відварені макарони, перемішуємо їх з овочами та креветками та вливаємо 250 мл жирних вершків.
- Раджу брати вершки жирністю не менше 30%, тоді смак у пасти виходить вершковим і ніжнішим.
- І відразу додаємо ще 2 ч. л. соусу песто.
- Перемішуємо, пробуємо на смак, якщо необхідно підсолюємо і кладемо ще 1 ч.л. соусу.
- Я не кладу відразу всю порцію песто у страву, а регулюю смак пасти частковим додаванням.
- Перемішуємо всі інгредієнти разом протягом хвилини та вимикаємо вогонь. Подаємо гарячу пасту, присипаємо свіжою подрібненою петрушкою.
Паста з креветками виходить супер вершкова, ніжна та ситна. Спробуйте, впевнена, що вам такий варіант пасти дуже сподобається!
Джерело:
zhyttia.com.ua