Давно забуте старе “Віденське печиво”

Печиво – виручалочка саме так я його називаю. Мінімум інгредієнтів та часу та смачне розсипчасте печиво у вас на столі. Якщо вам подобаються швидкі та не складні рецепти, то забирайте його собі у скарбничку.

Інгредієнти:

  • Маргарин – 200 г
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – 3 склянки
  • Яйце – 2 шт
  • Сода – 0.5 ч.л.
  • Сіль – дрібка
  • Варення

Приготування:

  1. Перемішуємо яйце із цукром. Розтоплюємо маргарин і перемішуємо разом із цукром та яйцем.
  2. Всипаємо борошно, додаємо соду та сіль, перемішуємо.
  3. Тісто має вийти еластичним, якщо раптом борошна замало, то додаємо ще.
  4. Четверту частину тіста загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильну камеру (щоб тісто схопилося).
  5. Тісто, яке залишилося, розкачуємо тонким шаром, рівномірно розподіляємо по деку і змащуємо варенням (варення бажано взяти густе щоб сильно не розтікалося).
  6. Той шматочок що лежав у морозилці натираємо на великій тертці по всій поверхні варення.
  7. Відправляємо лист у розігріту духовку до 180 градусів. Випікати печиво 15-20 хвилин до рум’яності.

Як печиво буде готове, ріжемо на порційні шматочки та подаємо з чаєм чи молоком буде дуже смачно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: