Вершковий десерт
від Denzhyttya
1 Вересня, 2021
Часто трапляється таке, що прості десерти виявляються найсмачнішими.
Найбільше цей десерт нагадує тірамісу з листкового тіста, а не бісквіта. Листкові подушечки, запечені до повної готовності в духовці і залиті густим вершковим кремом. Тісто просочується, але не втрачає свого смаку, а сам десерт виходить одночасно легким і ситним. Щоб повністю перейнятися його оригінальністю, потрібно просто його приготувати.
Інгредієнти:
- Листкове тісто 450 г
- вершки 250 мл
- Згущене молоко 285 г
Приготування:
- Готове тісто наріжте на квадратики зі стороною 2 см. Робіть це прямо на деко, попередньо застеливши його пергаментним папером. Випікайте тісто 20 хвилин при 200 градусах.
- Поки подушечки охолоджуються, приготуйте крем: збийте вершки міксером на великій швидкості, щоб зробити їх пишними. Потім змішайте вершки зі згущеним молоком.
- Перекладіть подушечки з тіста в глибокий посуд, залийте кремом і перемішайте. Розкладіть десерт по формах.
- Помістіть форми в холод на півгодини перед подачею, якщо хочете, щоб подушечки були м’якими, або подавайте відразу, якщо бажаєте похрумтіти ними.
Десерт з вершків і тіста замінить пиріг і печиво до чаю. Десерт краще подавати в келихах або креманках, присипаючи какао, тертим шоколадом і кокосовою стружкою. Використовуйте варене згущене молоко для більш насиченого смаку і кольору, але утримайтеся від додаткового просочення подушечок з листкового тіста – так воно просто розмокне і перетвориться в кашу.
Смачного! Сподіваємося, що цей рецепт вершкового десерту зробить ваше життя солодшим.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки