Яблучна нутелла або яблучно-шоколадна паста на зиму
від Denzhyttya
12 Серпня, 2020
Інгредиєнти:
- 2 кг яблук
- 2кг цукру
- 1 пачка вершкового масла ( високої якості)
- 1 пачка какао ( гарної якості)
Спосіб приготування
Почистимо яблука від шкірки і виріжемо серцевину . Беремо каструлю , вливаємо приблизно 150 гр води , висипаємо цукор і варимо на слабому вогні ( поки у нас не утвориться сироп , цукор повинен розчинитися).Потім додаємо до сиропу 2 кг очищених від шкірки і серцевини яблук і продовжуєо варити на слабому вогні , помішуючи . Яблука повинні розваритися . Проварюємо приблизно 15 – 20 хв, потім додаємо 1 пачку вершкового масла, варимо ще 5 хв. Наприкінці всипати 1 пачку какао і проварити ще 5 хв, розкласти в сухі простирилізовані банки, закатати. За цим же рецептом можна зробити нутеллу з слив. Можна додати ще горіхи волоскі чи фундук . Виходить дуже смачно .
Смачного!