Яблучні скибочки у ніжному та пишному тісті з сиром
від Denzhyttya
16 Листопада, 2021
Оригінальний рецепт яблучних часточок у ніжному та пишному тісті з сиром. Все дуже просто і швидко, а результат вас точно здивує, такий пиріг ви одразу полюбите.
Інгредієнти:
- яблука, 2-3 шт
- масло вершкове, 30 г
- цукор, 3 – 4 ст.л
Для приготування тіста необхідно :
- борошно, 400 г
- масло вершкове, 120 г
- цукор, 100 г
- яйце, 1 шт
- сметана, 2 ст.л
- розпушувач, 1 ч.л
Для приготування начинки візьміть :
- творог, 300 г
- цукор 120 г
- яйце, 1 шт
- сметана, 1 ст.л
Приготування:
- Яблука очищаємо від шкірки і видаляємо серединку, намагаючись не пошкодити все яблуко і ріжемо кружальцями.
- У сковороді топимо вершкове масло із цукром і доводимо масу до кипіння, викладаємо яблучні кружечки і обсмажуємо з двох сторін, щоб вони покрилися солодкою карамеллю. Виймаємо на тарілку.
- Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем і натираємо охолоджене вершкове масло. Масу руками перетворюємо на крихту.
- Додаємо яйце та сметану, цукор, вимішуємо тісто. Накриваємо та залишаємо на 10 хвилин.
- Сир з’єднуємо з цукром, сметаною та яйцем, перебиваємо масу блендером до однорідності. Тісто ділимо на 2 частини.
- Частину викладаємо у форму та розрівнюємо, формуємо бортики, викладаємо сирну начинку.
- Зверху викладаємо карамельні яблучні кружальця.
- Накриваємо другою частиною тіста, змащуємо збитим жовтком.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин до рум’яності.
Пиріг виходить просто дивовижним, ніжне тісто, м’яке, саме такий десерт можна подати гостям і здивувати їх.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки