Пишні та незвичні пиріжки. Капусту більше не жарю: тісто легке, як пух

Оригінальний рецепт пиріжків на кефірі з капустяною начинкою, яку не потрібно довго тушкувати.

Інгредієнти:

  • жирний кефір, 500 мл
  • дріжджі сухі, третина ч. л
  • яйце, 1 шт
  • сіль,1 ч.л
  • цукор, 2 ч.л
  • олія, 3 ст.л
  • борошно, близько 6 склянок
  • сода, 1 ч.л
  • масло вершкове, 50 г

Для приготування начинки потрібно :

  • капуста, половина качана
  • цибуля, 1 шт
  • сіль, перець, зелень
  • масло вершкове, 50 г

Приготування:

  1. Капусту тонко шаткуємо і заливаємо окропом, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин. Якщо капуста дуже тверда, можна проварити кілька хвилин.
  2. Зливаємо воду, відціджуємо та віджимаємо.
  3. Цибулю обсмажуємо кубиком до напівготовності і додаємо капусту, солимо і перчимо, додаємо вершкове масло, тушимо пару хвилин і ставимо охолоджуватись.
  4. Кефір підігріваємо трохи, всипаємо дріжджі.
  5. Яйце змішуємо з цукром і сіллю, олією і кефіром.
  6. Перемішуємо і всипаємо частинами просіяне борошно з содою.
  7. Вимішуємо масу до однорідності, поступово вводячи борошно.
  8. Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом та залишаємо на 30 хвилин у теплі, накривши рушником.
  9. Працювати з тістом краще змащеними в олії руками.
  10. Формуємо пиріжки з тонкого тіста, щоб добре просмажувалися.Пишні та незвичні пиріжки. Капусту більше не жарю: тісто легке, як пух

Пиріжки виходять дуже смачними, не вбирають олію, начинка просто чудова і м’яка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: