Як посмажити печінку з цибулею за 5 хвилин. Смачна і ніжна печінка з цибулею
від Denzhyttya
27 Лютого, 2021
Печінка, смажена з цибулею – це досить поширена страва, яку люблять готувати багато господинь. Мій рецепт допоможе зробити вам дуже ніжну і м’яку печінку, яка буде прекрасним доповненням до будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
- печінка свиняча або яловича, 500 г;
- цибуля, 2 великі шт;
- борошно, 4 ст.л;
- вода, 50 – 100 мл;
- сіль перець.
Приготування:
- Печінку промиваємо і замочуємо у воді або в молоці. Звичайно, якщо ви вимочите печінку в молоці, то страва вийде смачніша. Замочувати потрібно 2 – 3 години.
- Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і обсмажуємо на соняшниковій олії до рум’яності.
- Печінку ріжемо скибочками, як ви ріжете м’ясо на відбивні.
- Відбиваємо трохи, обвалюємо у борошні і обсмажити на олії з двох боків до рум’яної скоринки. Обсмажувати по 1 хвилині з кожної сторони.
- Складаємо в сковороду шари: печінка, цибуля, знову печінка, цибуля і так, поки все не викладете.
- Наливаємо трохи води, солимо і перчимо, кладемо лавровий лист і різні спеції за смаком, кріп і петрушку і накриваємо кришкою.
- Тушкуємо на невеликому вогні близько 5 хвилин.
- Подаємо з різними гарнірами і сік з печінки і цибулі, використовуємо як підливу.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки