Як приготувати полуничне варення: ТОП-5 рецептів
від Denzhyttya
31 Травня, 2020
У червні дозріває найсмачніша і найароматніша полуниця. З неї можна приготувати практично все: від італійської панна котто до звичного бабусиної варення.
Просте полуничне варення
Складові:
- 1,5 кг полуниці
- 1 кг цукру
Рецепт приготування:
- Полуницю помити, видалити плодоніжки і перебрати, залишивши тільки цілі невеликі ягоди. Потім помістити їх в каструлю, пересипавши цукром, накрити кришкою і залишити на 3 години.
- Варення слід варити в три етапи: на маленькому вогні довести до кипіння і варити по 5 хвилин, знімаючи піну.
- У проміжках між варіння накрити каструлю кришкою і дати варення настоятися протягом шести годин.
- Готове варення гарячим фасувати в стерилізовані банки, закрити прокип’яченими кришками і дати охолонути при кімнатній температурі.
- Полуничне варення з цілими прозорими ягодами можна подати до столу як запашний десерт.
Полуничний джем з лимонним соком
Складові:
- 1 кг полуниці
- 700 г цукру
- сік 1 лимона
приготування:
- Полуницю перебрати, видалити плодожнокі і зважити. Ретельно промити під холодною водою.
- Засипати ягоди цукром, додати лимонний сік і поставити в холодильник на ніч, щоб полуниця пустила сік.
- Каструлю поставити на плиту, довести до кипіння і варити на середньому вогні близько 30 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою і знімаючи піну, що утворюється. Потім ягоди подрібнити блендером або розім’яти дерев’яною ложкою. Каструлю повернути на вогонь і, помішуючи, варити ще 20-25 хвилин
- Розкласти полуничний джем в стерильні банки і герметично закрити. Зберігати банки в сухому темному місці.
Варення-п’ятихвилинка з полуниці
Складові:
- 500 г цукру
- 1 кг свіжої полуниці
приготування:
- Полуницю вимити, видалити плодоніжки, викласти в глибокий посуд, засипати цукром і залишити в холодильнику на 4-5 годин.
- Зацукровану полуницю перекласти в каструлю, довести до кипіння на несильному вогні, зняти піну і продовжувати кип’ятити, 5 хвилин.
- Гарячу полуницю розлити по сухих стерилізованих банках, закатати кришками. Остудити, перевернувши кришкою вниз. Зберігати в холодильнику.
Полуничне варення з розмарином
Складові:
- 750 г свіжої або замороженої полуниці
- 2 свіжі гілочки розмарину
- 200 мл цукру або за смаком
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. сиропу гренадін
- 2 ст. л. текіли
- 1 ч. л. бальзамічного соусу
- 1/3 ч. л. меленої суміші перців
приготування:
- Викласти промиту полуницю в широкий посуд (замороженим ягодам дайте відтанути). Поставити на вогонь, додати гілочки розмарину, цукор, довести до кипіння, кип’ятити 2-3 хвилини і зняти з вогню.
- Остудити і прибрати на холод на кілька годин, щоб ягоди просочилися сиропом.
- Дістати з холодильника, поставити на вогонь, додати лимонний сік, сироп, текілу, соус і перець, до вести до кипіння і варити 5-10 хвилин, акуратно помішуючи або краще струшуючи посуд. Вийняти гілочки розмарину.
- Остудити варення, перекласти в скляний посуд, покрити кришкою, зберігати в холодильнику.
Полуничне варення з ваніллю і чорним перцем
Складові:
- 1 кг полуниці
- 700 г цукру
- 2 пакетики Желфікс 2:1
- 1 стручок ванілі
- 10 горошин чорного перцю, розчавлених ножем
приготування:
- Полуницю помити, видалити плодоніжки. Желфікс змішати з чотирма ложками цукру і з’єднати з полуницею. Перемішати.
- Поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.
- Додати розрізаний уздовж стручок ванілі разом з насінням і чорний перець горошком.
- Всипати цукор, що залишився і варити ще 5 хвилин. Розлити по банках, закрити і перевернути догори дном на 5 хвилин. Дати постояти протягом доби.
Джерело:
segodnya.ua