Як приготувати м’ясо в гарбузі

Ця страва буде ідеальною для пікніків . Головне – вибрати відповідний гарбуз. Він повинен  бути досить великим , щоб в ньому помістилися всі інгредієнти. І обов’язково перевірте, чи немає тріщин, щоб імпровізований котел не луснув. Далі залишиться тільки очистити овоч від насіння і викласти шарами продукти. Але саме захоплююче те, що запікати фарширований гарбуз ми будемо прямо в землі. Цікаво? Тоді приступимо!

Інгредієнти:

  • гарбуз 1 шт.
  • картопля 5-6 шт.
  • м’ясо 2-3 кг
  • цибуля 3 шт.
  • сметана 400 г
  • помідор 3 шт.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • часник 7 зуб.
  • перець халапеньо 2 шт.
  • вершкове масло 80 г
  • твердий сир 100 г
  • зелень 1 пучок
  • сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Підготуйте гарбуз. Акуратно зріжте верхівку (вона нам ще знадобиться). Очистіть гарбуз від насіння і волокон, зріжте трохи м’якоті.як почистити гарбуз
  2. Очистіть картоплю, розріжте навпіл і викладіть на дно гарбуза. Трохи посоліть і поперчіть.картопля в гарбузі
  3. М’ясо наріжте середніми шматками і перекладіть в гарбуз, посипте сіллю і перцем. Додайте цибулю, нарізану півкільцями, і залийте сметаною.
    м'ясо з цибулею
  4. Наріжте помідори і болгарський перець кружечками, викладіть на сметану. З боків всуньте цілі гострі перці. Додайте очищені зубчики часнику.м'ясо з овочами
  5. Зверху на начинку покладіть скибочки масла і пластинки сиру. Підійде будь-який твердий або плавлений сир. Посипте рубаною зеленню і сіллю.фарширована гарбуз
  6. Накрийте кришкою і щільно упакуйте гарбуз в кілька шарів фольги. Вирийте в землі яму глибиною 50-60 см і діаметром 80-90 см. Розведіть вогнище і дочекайтеся появи вугілля.
    як запекти гарбуз
  7. Помістіть гарбуз в яму, закопайте, а зверху розведіть ще одне  багаття. Готуйте таким чином приблизно 2-2,5 години.гарбуз в фользі
  8. Лопатами дістаньте гарбуз з ями. Перевірте готовність. Очистіть від фольги. Подавайте цілим.м'ясо в гарбузі

Смачного!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: