Як пух: дріжджові смажені пиріжки з картоплею
від Denzhyttya
14 Травня, 2022
Безперечно, ці пиріжки з картоплею сподобаються вам ще на етапі приготування. Хоч тісто використовується і дріжджове, але морочитись з ним практично не потрібно. А який аромат розповсюджується по всій квартирі під час смаження! Наполегливо рекомендую зберегти рецепт і спробувати ці пиріжки з картоплею за першої ж нагоди.
Якщо ви вважаєте за краще використовувати свіжі дріжджі замість сухих, їх потрібно буде взяти вдвічі більше, тобто 10 г продукту. На смак і легкість дріжджових пиріжків заміна ніяк не позначиться.
Інгредієнти:
- Картопля – 800 г
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 5 г
- Соняшникова олія – за смаком
- Пшеничне борошно – 600 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Насамперед відваріть 800 г картоплі. Злийте 400 мл відвару в окрему ємність (на його основі буде готуватися тісто).
- До теплого картопляного відвару додайте сіль за смаком, яйце та дріжджі. Перемішайте інгредієнти.
- Всипте борошно і влийте 50 мл олії, замісіть м’яке тісто.
- Перекладіть тісто в миску, змастіть його олією, накрийте плівкою в контакт і рушником. Заберіть миску на 1,5-2 години у тепле місце.
- Щоб приготувати начинку, подрібніть картоплю у пюре. Додайте обсмажену в маслі цибулю до золотистого кольору , посоліть і поперчіть до смаку. Перемішайте інгредієнти.
- Змастіть робочу поверхню і руки олією, дістаньте тісто і розділіть його на 10 частин. Кожну частину скачайте в кульку.
- Розкачайте коржик у товстий пласт, викладіть начинку і загорніть пиріжок, защипуючи краї. Повторіть з рештою кульок.
- Обсмажуйте пиріжки в розігрітій олії з двох сторін до готовності на середньому вогні.
Пиріжки з картоплею на дріжджовому тісті можна подавати до першої страви, салату або просто як перекушування. Після приготування обов’язково викладіть пиріжки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Джерело:
zhyttia.com.ua