Як пух: дріжджові смажені пиріжки з картоплею

Безперечно, ці пиріжки з картоплею сподобаються вам ще на етапі приготування. Хоч тісто використовується і дріжджове, але морочитись з ним практично не потрібно. А який аромат розповсюджується по всій квартирі під час смаження! Наполегливо рекомендую зберегти рецепт і спробувати ці пиріжки з картоплею за першої ж нагоди.

Якщо ви вважаєте за краще використовувати свіжі дріжджі замість сухих, їх потрібно буде взяти вдвічі більше, тобто 10 г продукту. На смак і легкість дріжджових пиріжків заміна ніяк не позначиться.

Інгредієнти:

  • Картопля – 800 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 5 г
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Пшеничне борошно – 600 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Цибуля – 1 шт.

Приготування:

  1. Насамперед відваріть 800 г картоплі. Злийте 400 мл відвару в окрему ємність (на  його основі буде готуватися тісто).
  2. До теплого картопляного відвару додайте сіль за смаком, яйце та дріжджі. Перемішайте інгредієнти.
  3. Всипте борошно і влийте 50 мл олії, замісіть м’яке тісто.Як пух: дріжджові смажені пиріжки з картоплею
  4. Перекладіть тісто в миску, змастіть його олією, накрийте плівкою в контакт і рушником. Заберіть миску на 1,5-2 години у тепле місце.
  5. Щоб приготувати начинку, подрібніть картоплю у пюре. Додайте обсмажену в маслі цибулю до золотистого кольору , посоліть і поперчіть до смаку. Перемішайте інгредієнти.Як пух: дріжджові смажені пиріжки з картоплею
  6. Змастіть робочу поверхню і руки олією, дістаньте тісто і розділіть його на 10 частин. Кожну частину скачайте в кульку.Як пух: дріжджові смажені пиріжки з картоплею
  7. Розкачайте коржик у товстий пласт, викладіть начинку і загорніть пиріжок, защипуючи краї. Повторіть з рештою кульок.Як пух: дріжджові смажені пиріжки з картоплею
  8. Обсмажуйте пиріжки в розігрітій олії з двох сторін до готовності на середньому вогні.Як пух: дріжджові смажені пиріжки з картоплею

Пиріжки з картоплею на дріжджовому тісті можна подавати до першої страви, салату або просто як перекушування. Після приготування обов’язково викладіть пиріжки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: