Як смачно приготувати курячі шлунки
від Denzhyttya
9 Жовтня, 2021
Я, наприклад, просто обожнюю готувати курячі шлунки, я точно знаю, як смачно приготувати курячі шлуночки.
При правильній обробці м’ясо виходить дуже соковитим і ніжним. З субпродукту можна приготувати різні підливи, Фарш, можна також додавати його в салати, супи або плов. З такого розмаїття я вибрала 6 своїх улюблених рецептів, якими хочу поділитися з вами. Впевнена, спробувавши ці страви, ви оціните гідно.
Рецепти смачних курячих шлунків
Інгредієнти:
- 500 г курячих шлунків
- 2 цибулини
- 3 ст. л. рослинного масла
- 0,5 ч. л. соди
- спеції за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
- Добре помийте і обсушіть пупки, довільно наріжте. Подрібніть цибулю, покладіть її в казан з розігрітою олією і обсмажте до золотистого кольору.
- Додайте шлунки, а коли виділиться сік, всипте соду. Зачекайте, поки підлива перестане пінитися, після чого додайте спеції і сіль за смаком.
- Накрийте казан кришкою і готуйте пупки на малому вогні. Періодично перемішуйте страву і додайте окріп. Рідина повинна постійно покривати шлунки.
- Як тільки м’ясо стане м’яким, зніміть казан з вогню. Використовуйте як підливу до картоплі і каш.
Курячі пупки, тушковані з картоплею і грибами
Інгредієнти:
- 650 г курячих шлунків
- 400 г картоплі
- 300 г грибів
- 50 г сметани
- 1 яйце
- 1-2 лаврових листки
- сіль за смаком
- перець за смаком
Приготування:
- Наріжте гриби великими шматками, а картоплю – брусочками по 2 см.
- Помийте і почистіть шлунки (якщо потрібно), ще раз промийте і розріжте на 2-3 частини. Складіть в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і готуйте 2 години.
- Всипте гриби, сіль і перець, а після закипання зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин. Додайте картоплю і готуйте до м’якості.
- Змішайте сметану і яйце, влийте в каструлю, перемішайте і відразу ж зніміть з вогню.
Курячі шлунки в сметані
Інгредієнти:
- 1 кг курячих шлунків
- 50 г вершкового масла
- 2 моркви
- 4 ст. л. майонезу
- 2 цибулини
- 4 ст. л. сметани
- 2-3 ст. л. рослинного масла
- 0,5 пуч. зелені
- сіль за смаком
- перець за смаком
Приготування:
- Помийте і відваріть пупки до м’якості, наріжте, коли охолонуть.
- Натріть моркву на крупній тертці, подрібніть цибулю, розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте овочі до напівготовності.
- Додайте пупки, тушкуйте 5 хвилин, потім покладіть сметану, майонез, сіль і перець, вершкове масло. Готуйте ще 5 хвилин.
- Дрібно наріжте зелень, всипте в сковороду, перемішайте і зніміть з вогню.
Курячі шлунки в сметанному соусі
Інгредієнти:
- 500 г курячих шлунків
- 150 г сметани
- 1 морква
- 2 мариновані огірки
- 1 цибулина
- 0,5 см свіжого кореня імбиру
- 1 зуб. часнику
- 2 ст. л. хрону
- 2-3 ст. л. рослинного масла
- сіль за смаком
- перець за смаком
Приготування:
- Вимиті шлунки відваріть в підсоленій воді протягом 40 хвилин, наріжте невеликими шматочками після охолодження.
- Наріжте моркву і цибулю дрібно. У розігріту сковороду з маслом покладіть роздавлений зубчик часнику і дрібно нарізаний імбир. Обсмажте протягом 1 хвилини, потім приберіть.
- У ароматне масло викладіть пупки, моркву і цибулю, готуйте 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Додайте сметану, хрін, подрібнені огірки, сіль і перець, перемішайте. Готуйте на середньому вогні ще 10 хвилин.
Плов з курячими пупками
Інгредієнти:
- 1 баклажан
- 300 г курячих шлунків
- 1 болгарський перець
- 2 зуб. часнику
- 1,5 скл. довгого рису
- 1 помідор
- 3 ст. л. рослинного масла
- 1 цибулина
- сіль за смаком
- перець за смаком
Приготування:
- Відваріть пупки у великій кількості підсоленої води і довільно наріжте. Бульйон, що не виливайте.
- Обсмажте подрібнений часник на сковороді з маслом. Натріть моркву, наріжте тонкою соломкою цибулю, баклажан і болгарський перець. Складіть овочі в сковороду і смажте 3 хвилини.
- Додайте помідор, нарізаний маленькими шматочками, шлунки, сіль і перець, влийте бульйон, всипте промитий рис. Тушкуйте під кришкою 3 хвилини на сильному вогні.
- Зменшіть вогонь до середнього і готуйте 7 хвилин, після чого знизьте температуру до мінімуму і тушкуйте страву до повної готовності рису. Слідкуйте, щоб інгредієнти були покриті бульйоном. Підливайте його в разі потреби.
Курячі шлунки в пиві
Інгредієнти:
- 1 скл. світлого пива
- 500 г шлунків курячих
- 1 скл. курячого бульйону
- 2 цибулини
- 1 ст. л. винного оцту
- 1 ст. л. діжонської гірчиці
- 1-2 ст. л. рослинного масла
- 20 г вершкового масла
- 1 ч. л. цукру
- 1-2 ст. л. борошна
- сіль за смаком
- перець за смаком
Приготування:
- Розігрійте глибоку сковороду з двома видами масла. Наріжте цибулю півкільцями і швидко обсмажте.
- Очистіть і добре промийте пупки, наріжте їх соломкою і додайте в сковороду. Готуйте 10 хвилин.
- Всипте сіль, цукор і перець, постійно помішуючи, влийте пиво і половину бульйону, потім оцет. Тушкуйте під кришкою 30 хвилин, періодично помішуючи і підливаючи бульйон.
- Як тільки пупки приготуються, посипте їх борошном, перемішайте і потім ще 2 хвилини. Покладіть гірчицю, знову перемішайте і приберіть з вогню.
Ось так просто дешевий субпродукт можна перетворити в апетитний вечерю. Тепер і ви знаєте, як смачно приготувати курячі шлунки.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya