Як я швидко готую малосольні огірочки, які нам не набридають

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом малосольних огірків, які в нашій родині мають великий попит, протягом сезону огірків. Без них не сідаємо за стіл, ну дуже смачні виходять, раджу приготувати

Нам знадобиться на 2 банки по 1л:

  • Огірки – 1,3 кг
  • Вода – 800 мл.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Лимонний сік 3-4 ст.л.
  • Зелень (кріп, смородина, листя хрону) – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний перець горошком – 8 шт

Приготування:

  1. Замочуємо огірки в холодній воді на 2-3 години, цей момент можна пропустити, якщо огірки щойно зірвані з грядки.Як я швидко готую малосольні огірочки, які нам не набридають
  2. У чисті банки кладемо гілочки кропу, кілька зубчиків часнику, лавровий лист, перець горошком, за бажанням можна додати листя смородини та листя хрону.Як я швидко готую малосольні огірочки, які нам не набридають
  3. У огірків відрізаємо з двох сторін “кінчики” і вкладаємо в банки.Як я швидко готую малосольні огірочки, які нам не набридають
  4. Приготуємо розсіл: у каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор і доводимо до кипіння.
  5. Знімаємо з вогню і додаємо лимонний сік, можна свіжий, я додаю вже готовий, що дуже зручно. Розсіл готовий.
  6. Гарячим розсолом заливаємо підготовлені банки з огірками, закручуємо.Як я швидко готую малосольні огірочки, які нам не набридають
  7. Залишаємо банки на 12 годин при кімнатній температурі, я завжди роблю ввечері, а вранці відправляю банки, що вже охолонули, в холодильник.

Можливо цей рецепт не новий, але я вирішила поділитися, так як він один з моїх улюблених, вийдуть дуже смачні огірки, якщо ви ще не готували такі огірки, рекомендую приготувати, ви і ваша сім’я залишитеся задоволені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: