Як я швидко готую малосольні огірочки, які нам не набридають
12 Червня, 2022
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом малосольних огірків, які в нашій родині мають великий попит, протягом сезону огірків. Без них не сідаємо за стіл, ну дуже смачні виходять, раджу приготувати
Нам знадобиться на 2 банки по 1л:
- Огірки – 1,3 кг
- Вода – 800 мл.
- Сіль – 1,5 ст.л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Лимонний сік 3-4 ст.л.
- Зелень (кріп, смородина, листя хрону) – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Чорний перець горошком – 8 шт
Приготування:
- Замочуємо огірки в холодній воді на 2-3 години, цей момент можна пропустити, якщо огірки щойно зірвані з грядки.
- У чисті банки кладемо гілочки кропу, кілька зубчиків часнику, лавровий лист, перець горошком, за бажанням можна додати листя смородини та листя хрону.
- У огірків відрізаємо з двох сторін “кінчики” і вкладаємо в банки.
- Приготуємо розсіл: у каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор і доводимо до кипіння.
- Знімаємо з вогню і додаємо лимонний сік, можна свіжий, я додаю вже готовий, що дуже зручно. Розсіл готовий.
- Гарячим розсолом заливаємо підготовлені банки з огірками, закручуємо.
- Залишаємо банки на 12 годин при кімнатній температурі, я завжди роблю ввечері, а вранці відправляю банки, що вже охолонули, в холодильник.
Можливо цей рецепт не новий, але я вирішила поділитися, так як він один з моїх улюблених, вийдуть дуже смачні огірки, якщо ви ще не готували такі огірки, рекомендую приготувати, ви і ваша сім’я залишитеся задоволені.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки