Яскравий і хрусткий салат на зиму з банальної капусти. Рецепт легкий в приготуванні
від Denzhyttya
3 Серпня, 2021
Смак такого салату ви ніколи не забудете, якщо хоч раз спробуєте. З капустою просто змішуємо інші овочі і отримуємо красиву зимову закуску.
Інгредієнти:
- капуста, 1.5 кг
- буряк і морква по 300 г
- часник, 8 зубчиків
- сіль, 2 ст.л
- цукор, 4 ст.л
- оцет 9%, 100 мл
- лавровий лист, 3 шт
- олія соняшникова, 100 мл
- перець горошком, 15 шт
- вода, 500 мл
Приготування:
- Моркву і буряк натираємо на грубій терці, капусту шаткуємо і змішуємо овочі. Часник дрібно ріжемо.
- У каструлю вливаємо воду, всипаємо сіль і цукор, кладемо лавровий лист і перець горщиком.
- Доводимо до кипіння, вливаємо оцет і додаємо часник, знову доводимо до кипіння і вимикаємо.
- Виливаємо киплячий маринад в капусту з овочами і перемішуємо.
- Розкладаємо по банках, ущільнюємо і заливаємо маринадом, накриваємо кришками.
- Ставимо в розігріту до 150 градусів духовку і стерилізуємо 15 хвилин.
- Закручуємо щільно кришками і залишаємо остигати.
Зберігаємо в підвалі або коморі.
Салат виходить дуже ароматним, нагадує солянку, але зі своїм оригінальним присмаком, який надає буряк. Спробуйте зробити і ви точно не пошкодуєте.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua