Їж хоч кожен день! Буряковий салат на вечерю – швидко, просто і смачно

Буряковий салат з горіхами – це дуже смачна, пікантна і ароматна закуска. Такий салат готувати простіше простого і можна навіть подавати на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • буряк 5 шт;
  • цибуля 2 шт;
  • часник 2 – 4 зубчики;
  • горіхи 100 г;
  • кріп 1 пучок;
  • сіль і цукор по 0.5 ч.л;
  • гострий перець;
  • оцет 9%, 2 ч.л;
  • олія соняшникова, 3 ст.л.

Приготування:

  1. Буряк вибирайте бордовий, соковитий. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Додаємо сіль і цукор, оцет, перемішуємо рукою і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
  2. Буряк відварюємо або запікаємо в духовці в фользі.
  3. Натираємо буряк на грубій терці і змішуємо з цибулею.
  4. Горіхи волоські обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо качалкою або блендером. Часник і зелень дрібно нарізаємо.
  5. Змішуємо всі продукти, заправляємо рослинною олією за смаком, солимо і перчимо, додаємо гострий перець і подаємо до столу.

Такий салат прекрасно підходить до картопляного пюре, картоплі по-домашньому, каш з круп, м’ясних страв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: