Забутий сільський рецепт картоплі
від Denzhyttya
8 Січня, 2022
Тушкована в печі картопля – це найароматніша і найсмачніша страва. Сьогодні печі є у одиниць, але й в духовці можна зробити точно таку ж смакоту, використовуючи цей рецепт.
Інгредієнти:
- картопля, 4 шт
- сало, 150 г
- цибуля, 1 шт
- сіль, перець, трави та інші спеції за смаком
- масло вершкове, 30 г
- паприка, спеції для м’яса
Приготування:
- Ще нам будуть потрібні скляні баночки по 500 г – вони будуть замість горщиків і сільських баняків, в яких будемо запікати страву.
- Картоплю ріжемо невеликими шматочками.
- Сало або підчеревину також ріжемо шматочками.
- Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
- Змішуємо картоплю, сало, цибулю, заправляємо все сіллю, спеціями, перцем і травами. Добре перемішуємо масу.
- У сухі і чисті баночки розкладаємо по шматочку вершкового масла і заповнюємо картоплею з салом.
- Масу добре трамбуємо, адже вона в процесі приготування, осяде.
- Зверху кладемо шматочки вершкового масла і накриваємо баночки фольгою.
- Відправляємо банки в холодну духовку, включаємо її на 180 градусів і запікаємо 1 годину.
- Викладаємо картоплю в тарілки, можна ще посипати зеленню і часником і подавати з різними м’ясними та рибними закусками, салатами.
- За смаком ви ще можете додати гриби, а масло замінити сметаною або вершками.
Джерело:
mandarynka.com.ua