Закарпатські голубці: такі смачні ви не їли ніколи! Їх варто приготувати

Рецептів голубців дуже багато. Я для себе вже давно вибрала саме такий – голубці виходять дуже смачними, соковитими. Просто беремо горщики і все в них викладаємо, потім запікаємо в духовці і подаємо зі сметаною на стіл.

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий 1 кг
  • Капуста білокачанна 4 кг
  • Сало 100 г
  • Рис 200 г
  • Цибуля ріпчаста 300 г
  • Морква 300 г
  • Помідор 300 г
  • Перець червоний солодкий 100 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паприка за смаком
СОУС (НА 4 Л)
  • Томатна паста 3 ст. л.
  • Сметана 20% 200 г
  • Сіль 2 ч. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Вода 2 л

Приготування:

  1. Ріжемо шматочками сало – невеликими, топимо жир і шкварки прибираємо.
  2. Цибулю ріжемо кубиками і відправляємо до сала, перемішуємо і смажимо.
  3. Моркву натираємо на грубій тертці і додаємо до цибулі, смажимо 5 хвилин.
  4. Солодкий перець ріжемо шматочками, помідори теж. Додаємо до цибулі і моркви, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
  5. Додаємо сіль, перець, паприку. Перемішуємо і знімаємо з плити.
  6. Рис відварюємо.
  7. У капусти вирізаємо качан і опускаємо в окріп. У міру того, як листочки самі будуть відходити, забираємо їх на тарілку вистигати.
  8. У фарш додаємо тушковані овочі і рис, зварений до напівготовності. Перемішуємо.
  9. Формуємо голубці і викладаємо їх в горщики.

    Порада: цей рецепт я роблю на 2 горщика по 4 літри. Ви можете зробити в одному великому горщику.

  10. Змішуємо всі інгредієнти для соусу на сковороді, доводимо до кипіння і заливаємо голубці.

    Порада: соус повинен бути кисло-солодким, тому коли будете додавати сіль і цукор, пробуйте на свій смак.

  11. Накриваємо кришкою і ставимо в духовку.
  12. Запікаємо 1.5 години при 180 градусах.
  13. Можна вимкнути духовку і залишити голубці “доходити”.
  14. Такі голубці будуть дуже м’якими, соковитими і смачними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: