Закуска з печериць, яка здивувала всіх моїх гостей. Всього за 10 хвилин, смачно та просто
від Denzhyttya
24 Грудня, 2021
Швидкі мариновані печериці, виходять щільненькими, хрусткими, з легким, пікантним смаком, пряним ароматом. Ідеальна закуска на будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
- печериці, 700 г
- часник, 3 зубчики
- цибуля, 1 шт
- вода, 100мл
- оцет, 3 ст. л
- олія соняшникова, 50 мл
- сіль та цукор по 1 ч.л
- перець, коріандр по 0,5 ч.л
- лавровий лист, 2 шт
- зелень.
Приготування:
- Найідеальніші виходять гриби маленького розміру, тому краще вибирати саме такі. Якщо ви великі, тоді розрізаємо їх у чверті.
- У воді розчиняємо сіль та цукор, коріандр та перець, кидаємо ароматні трави та лавровий лист, свіжу зелень. Вливаємо олію.
- Доводимо до кипіння та додаємо гриби. Коли маса закипить, рідини в каструлі побільшає через власний сік грибів. Після закипання варимо 7 хвилин. Знімаємо з плити і вливаємо оцет, перемішуємо і трохи остуджуємо.
- Розкладаємо в баночки часточки часнику та тонкі півкільця цибулі, перець горошком.
- Розкладаємо гриби по баночках та заливаємо маринадом. Остуджуємо повністю на столі, закриваємо кришками та відправляємо в холодильник.
- Наступного дня чудова закуска з грибів готова і ви можете подавати їх до столу, посипавши свіжим, нарізаним часником та зеленню. Такі печериці я ще додаю в різні салати, вони чудово для цього підходять.
Джерело:
mandarynka.com.ua