Закусочні курячі трубочки

Закуска з курячого філе виходить дуже смачною, а на столі виглядають яскраво та святково.

Готуються закусочні трубочки з курячого філе дуже просто. Продукти в рецепті звичайні і доступні. Якщо у вас немає спеціальних конусів для випікання трубочок, ви їх легко можете зробити з фольги. Також для цих трубочок можна придумати начинку і на свій смак. Виглядає така страва святково .

Інгредієнти:

  • куряче філе – 700 -800 г
  • приправа для курки – 2 ч. л.
  • олія – 1 ст. л.
  • сіль – 1/3 ст. л.

Начинка:

  • яйце варене – 1 шт.
  • сир – 100 г
  • помідор – 1/2 шт.
  • цибуля зелена – 2 шт.
  • петрушка – 2-3 гілочки
  • майонез – 2 ст. л.
  • сіль – за смаком

Приготування:

  1. Спочатку приготуємо м’ясні трубочки. Куряче філе миємо та обсушуємо паперовими рушниками. Філе нарізаємо тонкими довгими смужками. Чим тонша смужка, тим зручніше її закручувати.
  2. Нарізане філе перекладаємо у миску. Насипаємо 2 ч. л. приправи для курки, додаємо 1/3 ст. л. солі та наливаємо 1 ст. л. олії. Все перемішуємо руками. Філе бажано дати промаринуватися приблизно 30 хвилин.
  3. Підготовлені шматочки м’яса накручуємо на трубочки. Філе намагаємося класти так, щоб потім у трубочках не було дірок. З цієї кількості філе у мене вийшло 10 трубочок. Якщо немає таких залізних трубочок, їх можна зробити з фольги.
  4. Підготовлені трубочки викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
  5. Все ставимо у духовку розігріту до 180 градусів. Запікаємо приблизно 25 хвилин. Час запікання залежить від товщини нарізаного м’яса та духовки. Пересушувати трубочки не потрібно.
  6. Поки запікаються трубочки, приготуємо начинку: 1 варене яйце натираємо на великій тертці, 50 г сиру тремо на дрібній тертці.
  7. Подрібнюємо ножем невеликий пучок зеленої цибулі та петрушки. Можна використовувати будь-яку зелень.
    Беремо половинку помідора середнього розміру та нарізаємо його шматочками.
  8. У миску кладемо сир, яйця, нарізаний помідор та зелень. Все трохи солимо і заправляємо приблизно 1-2 ст. л. майонезу. Усі перемішуємо.
  9. Готові м’ясні трубочки залишаємо охолоджуватися на 5 хвилин. Коли трубочки вже можна буде брати руками, витягуємо з них металеві конуси.
  10. М’ясні трубочки заповнюємо приготовленою начинкою. Щоб повністю начинити трубочку, начинку бажано проштовхнути. Я це роблю зворотним боком чайної ложки. Таким способом начиняємо всі трубочки.
  11. Страву, на якій подаватимемо закуску, прикрашаємо листям салату. Посередині гіркою викладаємо приготовлену закуску і подаємо на стіл.

Закусочні трубочки з начинкою з курячого філе вийшли дуже смачними, красивими та ситними. Начинку для такої закуски можна приготувати і на свій смак.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: