Запечені яблука до чаю. Мінімум зусиль, максимум задоволення

В осінній сезон хочеться готувати смачну випічку з яблуками до чаювання в колі сім’ї або гостей. Приготуйте разом зі мною яблука в духовці, але за одним особливим рецептом!

Інгредієнти:

для 4-х порцій:

  • яблука – 4 шт 600 г
  • цукор коричневий або білий – 50 г
  • кориця мелена – 1 ч.л
  • вершкове масло – 20 г
  • родзинки – 40 г
  • горіхи пекан або волоські – 25 г
  • вода – 180 мл
  • морозиво – за смаком

Приготування:

  1. Змішайте волоські горіхи з цукром і родзинками.
  2. Попередньо родзинки рекомендую запарити в окропі на 15 хвилин. Потім злийте воду. Таким чином, вдається не просто промити родзинки, але і зробити їх більш ароматними і м’якими.
  3. Яблука промийте під водою і виріжте з них серединку з боку плодоніжки.
  4. Має вийти ось так!Запечені яблука до чаю. Мінімум зусиль, максимум задоволення
  5. Підготовлені яблука викладіть відразу в форму для випікання і наповніть кожне заглиблення солодкою начинкою з родзинок і горіхів. Краще використовувати для приготування десерту солодкі яблука.
  6. Зверху кожного яблука покладіть невелику кількість вершкового масла.
  7. Влийте в форму трохи окропу і відправте яблука в розігріту духовку до 180 °. Через 30 хвилин подавайте частування до столу.

Яблука виходять смачними у всіх і завжди. Подавати їх можна до чаю, кави, какао.

При бажанні можна доповнити кулькою морозива буде дуже ефектно виглядати. Я найчастіше посипаю їх цукровою пудрою. Десерт буде ароматним, солодким, соковитим, а ще він залишається смачним, як в гарячому, так і холодному вигляді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: