Засолив на зиму грибів за рецептом діда (перевірений часом рецепт)

Цьому простому, але вірному рецепту я навчився ще у діда, завзятого мисливця і грибника. Саме він навчив мене розбиратися в грибах і правильно їх готувати. Зараз розповім, як я солю гриби за цим рецептом.

Почну з продуктів, потрібних для засолювання.

По-перше – це  грузді.

Я назбирав груздів, але за цим рецептом можна солити і будь-які інші гриби придатні для засолювання.

Засолив на зиму грибів за рецептом діда (перевірений часом рецепт)

По-друге, парасольки кропу і листя чорної смородини.

Засолив на зиму грибів за рецептом діда (перевірений часом рецепт)

Зі спецій знадобляться сіль і чорний перець горошком та часник. Додасть грибам невелику гостроту і подарує свій чудовий аромат.

Ось такий зовсім простий і доступний набір продуктів, а грибочки виходять чудові.

Тепер про приготування.

Спочатку я добре мию гриби і замочую їх на ніч у холодній воді, щоб пішла невелика гіркота.

Потім нарізаю великі гриби шматками, дрібні залишаю цілими. Відварюю в киплячій воді 10 хвилин.

Потім , на дно банки викладаю листя смородини, парасольку кропу, нарізаний часник, пару горошин перцю і трохи солі. Викладаю грузді шарами пересипаючи їх сіллю, перцем і часником до самого верху банки.

Потім заливаю банки повністю тією водою, в якій варилися гриби і закручую кришки. Коли банки охолонуть, прибираю їх в прохолодне місце (якщо їх небагато, краще прибрати в холодильник). Через 2-3 тижні гриби повністю просоляться.

Склад на літрову банку солоних груздів:

  • Грузді – скільки влізе в банку
  • 1 парасолька кропу
  • 4-5 листочків чорної смородини
  • 3-4 зубчики часнику
  • 10 горошин чорного перцю
  • 2 ст. л. солі

Приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: