Засолив на зиму грибів за рецептом діда (перевірений часом рецепт)
Цьому простому, але вірному рецепту я навчився ще у діда, завзятого мисливця і грибника. Саме він навчив мене розбиратися в грибах і правильно їх готувати. Зараз розповім, як я солю гриби за цим рецептом.
Почну з продуктів, потрібних для засолювання.
По-перше – це грузді.
Я назбирав груздів, але за цим рецептом можна солити і будь-які інші гриби придатні для засолювання.
По-друге, парасольки кропу і листя чорної смородини.
Зі спецій знадобляться сіль і чорний перець горошком та часник. Додасть грибам невелику гостроту і подарує свій чудовий аромат.
Ось такий зовсім простий і доступний набір продуктів, а грибочки виходять чудові.
Тепер про приготування.
Спочатку я добре мию гриби і замочую їх на ніч у холодній воді, щоб пішла невелика гіркота.
Потім нарізаю великі гриби шматками, дрібні залишаю цілими. Відварюю в киплячій воді 10 хвилин.
Потім , на дно банки викладаю листя смородини, парасольку кропу, нарізаний часник, пару горошин перцю і трохи солі. Викладаю грузді шарами пересипаючи їх сіллю, перцем і часником до самого верху банки.
Потім заливаю банки повністю тією водою, в якій варилися гриби і закручую кришки. Коли банки охолонуть, прибираю їх в прохолодне місце (якщо їх небагато, краще прибрати в холодильник). Через 2-3 тижні гриби повністю просоляться.
Склад на літрову банку солоних груздів:
- Грузді – скільки влізе в банку
- 1 парасолька кропу
- 4-5 листочків чорної смородини
- 3-4 зубчики часнику
- 10 горошин чорного перцю
- 2 ст. л. солі
Приємного смаку!