Здобні булочки, як у дитинстві: тісто ароматне та пишне

Інгредієнти:

  • борошно – 550 г
  • яйце куряче – 3 шт.
  • молоко – 210 мл
  • вершкове масло – 80 г
  • пресовані дріжджі – 25 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • цукор – 100 г
  • сіль – ½ ч. л.

Приготування:

  1. Молоко підігріваємо будь-яким зручним способом до температури трохи вище середнього. У теплому молоці розчиняємо дріжджі та столову ложку цукрового піску. Для утворення опари суміш залишаємо на 10 хвилин.
  2. У чистій мисці змішуємо міксером пару яєць, цукор і сіль до розчинення – приблизно 3 хвилини. Розтоплюємо до рідкого стану масло і додаємо до отриманої суміші, виливаємо туди ж опару.
  3. Просіюємо в суміш борошно, замішуємо липке і в’язке тісто вручну. Замішувати рекомендується не більше 5 хвилин, далі сформований колобок вимішувати стільки ж часу на гладкій поверхні.
  4. Приготовану грудку залишаємо в теплому місці під рушником на 1,5 години до збільшення загальної текстури.
  5. Потім тісто треба поділити на 12 маленьких колобків, приблизно по 85 г кожен. Викладаємо на деко, застелене папером для випікання. Накриваємо колобки харчовою плівкою, залишаємо підніматися на 40 хвилин.Здобні булочки, як у дитинстві: тісто ароматне та пишне
  6. Розігріваємо духовку до температури – 190 градусів. У цей час яйце змішуємо із 10 лм молока до однорідності, змащуємо кожну заготовку.Здобні булочки, як у дитинстві: тісто ароматне та пишне
  7. Випікаємо булочки приблизно півгодини до рум’яної верхівки.Здобні булочки, як у дитинстві: тісто ароматне та пишне

У результаті виходять чудові булочки, які можна подавати до чаю або готувати з ними бутерброди. Як варіант, у порожнину булочок можна покласти якийсь крем або шоколад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: