“Зимова казка”: смачна та проста у приготуванні капуста з грибами на зиму
28 Січня, 2024
Сьогодні приготуємо дуже простий і смачний салат на зиму з капусти з грибами “Зимова Казка”. Цей салат ще називають універсальним, тому що його можна використовувати як гарнір і додавати в перші страви. Всім рекомендую спробувати його.
Інгредієнти:
- Гриби печериці – 1 кг.
- Помідори – 1 кг.
- Капуста – 1 кг.
- Соняшникова олія – 250 мл.
- Сіль – 2 ст. ложки.
- Цукор – 4 ст. ложки.
- Оцтова есенція 70% – 1 чайна ложка.
Вихід 4 банки обсягом 700 мл.
Приготування:
- Гриби (у мене печериці) розрізаємо на чотири частини, маленькі грибочки можна залишити цілими.
- Свіжу капусту нарізаємо тонкою соломкою.
- У свіжих помідорів видаляємо плодоніжку та нарізаємо середніми часточками.
- Порізані печериці відварюємо у киплячій воді п’ять хвилин та виймаємо.
- Капусту та помідори перекладаємо в глибоку ємність і додаємо відварені печериці.
- Додаємо олію 250 мл, сіль 2 ст ложки і цукор 4 ст ложки.
- Салат ставимо на повільний вогонь і варитимемо протягом однієї години періодично помішуючи.
- За 15 хвилин до готовності додаємо 1 чайну ложку 70% оцтової есенції.
- Гарячий салат розкладаємо в чисті банки і зберігати його можна в домашніх умовах.
Такий салат готується дуже просто, добре зберігається, має ніжний і приємний смак. Готую його багато років поспіль, моїй родині дуже подобається, сподіваюся, що сподобається і Вам.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua