Ніжний яблучний пиріг з хрусткою скоринкою, який гості запам’ятають надовго
- Не тільки красиво, але й смачно!
Користь яблук незаперечна. Хто ж не любить ці ароматні плоди! У яблуках міститься пектин, який допомагає знизити рівень цукру в крові.
Вживання п’яти яблук на тиждень зменшує ризик захворювання на астму та бронхіт. Китайці вірять, що яблука зміцнюють серцевий м’яз, вони чудово вгамовують голод і спрагу.
Яблучний оцет допомагає запобігти утворенню каменів у нирках. В одному яблуці приблизно 50-80 калорій, в цих фруктах немає жирів або натрію. Яблука – джерело вітамінів С, А, фосфору, заліза і кальцію.
Ну що, переконалися в користі яблук? Тоді запишіть рецепт смачного яблучного пирога, який просто тане у роті.
Ось що вам знадобиться для його приготування:
- 100 г розм’якшеного масла,
- 250 г борошна,
- 2 ст. л. розпушувача,
- сіль,
- 150 г цукру,
- 2 яйця,
- лимонна цедра,
- 1 ч. л. ванільної есенції,
- 75 мл молока,
- 4 яблука,
- 1 ст. л. коричневого цукру,
- 1/2 ч. л. кориці.
Приготування:
1) Духовку нагрійте до 180 градусів.
2) Змішайте віночком розпушувач, сіль і цукор, розітріть цю суміш з розм’якшеним маслом, яйцями, лимонною цедрою і ванільною есенцією.
3) Поступово додайте в цю суміш молоко, все добре перемішайте до однорідності.
4) Яблука очистіть від шкірки і розріжте навпіл. Половину наріжте кубиками і закиньте в тісто.
5) Іншу половину яблук наріжте тонкими скибочками.
6) Тісто вилийте в круглу форму для випікання, змащену маслом. Зверху викладіть нарізані скибочками яблука.
7) Коричневий цукор змішайте з корицею, посипте пиріг.
8) Випікайте пиріг протягом 40-45 хвилин до золотистого кольору.
Подавайте теплим або охолодженим.