Скумбрія запечена з яблуками
від Denzhyttya
26 Червня, 2020
Дієтологи твердять, що найкорисніша риба – спечена, саме так вона засвоюється нашим організмом найкраще. У ній міститься кальцій, селен, фтор, цинк і велика кількість фосфору. Тому, щоб не хворіти, варто частенько їсти рибні страви. Приготуйте скумбрію за нашим рецептом і насолоджуйтесь ніжним смаком.
Інгредієнти:
- 1 заморожена скумбрія
- 1 лимон
- 5 яблук
- 1 цибулина
- 40 грамів вершкового масла
- 2 столові ложки соєвого соусу
- розмарин
- перець.
Приготування:
- Рибу розморозити, промити і позбавитись від зайвої вологи за допомогою рушничка або серветки.
- Розділити рибу на філе, потерти перцем і розмарином, збризнути соєвим соусом і залишити маринуватись на 15- 20 хвилин. Соєвий соус використовується, щоб замінити сіль. Якщо під рукою його не виявилось, можна рибу трішки посолити.
- Порізати цибулю соломкою, 2 яблука і лимон тонкими скибочками, додати 1 столову ложку соєвого соусу, поперчити і акуратно все вимішати.
- Форму для запікання застелити фольгою, зробивши з неї невелику ємність, куди викладатиметься скумбрія.
- На дно формочки з фольги викласти шар з яблук, цибулі і лимона. Зверху покласти філе скумбрії, животиком на подушку з яблук, а спинкою доверху.
- На рибу викласти тонкі пластинки порізаного вершкового масла.
- З яблук, які залишились, видушити сік і залити ним рибу, поверх масла.
- Форму для температур поставити в розігріту духовку. Запікати близько 20 хвилини при температурі 180º.
- Чудово смакує з печеною картоплею і овочами. Можна прикрасити дрібно порізаною зеленню.
Джерело:
jisty.com.ua
Позначки