Казковий м’ясний торт «Лісовик»
від Denzhyttya
4 Липня, 2020
М’ясний заливний торт з овочами виходить нереально смачним і дуже красивим. Шматочки ніжного м’яса, багато корисних овочів (цвітна капуста і брокколі) – і все це залито смачним м’ясним желе. Готується така казкова закуска зовсім нескладно, а результат – просто вражає уяву.
Інгредієнти:
- один кілограм яловичини (м’якоть на кісточці);
- 70 грам копченої грудинки;
- 2 невеликі головки ріпчастої цибулі;
- 2 середні моркви;
- стебла петрушки;
- чорний перець горошком;
- лавровий лист;
- сіль за смаком;
- 25 грам желатину + 150 мілілітрів бульйону;
- 300 грам цвітної капусти;
- 350 грам брокколі;
- 2-3 зубчики часнику.
Покроковий процес приготування
- Один кілограм м’яса яловичини (досить-таки жирна м’якоть на кісточці) заливаємо двома літрами холодної води, ставимо каструлю на сильний вогонь і доводимо вміст до кипіння.
Порада. Використовувати можна абсолютно будь-яке м’ясо: свинину, курку і т.д.
Після того, як бульйон закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо шумівкою накип і варимо під кришкою дві години. Воду в процесі приготування додавати не можна: бульйон повинен бути дуже насиченим. - Через дві години додаємо в бульйон сіль за смаком, кілька горошин чорного перцю, невеликий шматочок копченої грудинки (можна покласти копчені реберця). Туди ж викладаємо очищену від лушпиння цибулю (цілі головки), пару очищених і промитих морквин, стебла петрушки (перев’язані ниткою.)
- Накриваємо каструлю кришкою, і варимо все разом ще одну годину.
- Потім додаємо лаврові листочки, чекаємо 15 хвилин і вимикаємо вогонь.
- Виймаємо м’ясо і грудинку шумівкою в окрему миску, даємо час охолонути.
- Все інше виймаємо з бульйону і викидаємо.
- Сам бульйон бажано процідити.
- 150 мілілітрів процідженого бульйону наливаємо в тарілку і даємо охолонути до кімнатної температури.
- У охолоджений бульйон висипаємо 25 грам желатину, ретельно перемішуємо і залишаємо на той час, який вказано на упаковці.
- У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і ставимо на вогонь.
- Ми в цей час розбираємо на суцвіття брокколі і цвітну капусту.
- Відварюємо в киплячій воді 5-7 хвилин кольорову капусту. Брокколі відварюємо в киплячій воді 10 хвилин.
- Охолоджене м’ясо дуже дрібно нарізаємо (але можна і просто розібрати на волокна).
- Також дрібно нарізаємо і шматочок грудинки.
- Підготуємо часник: 3 зубчики очищаємо і подрібнюємо ножем.
- Добре набряклий желатин нагріваємо (але не доводимо до кипіння), поки всі крупинки повністю не розчиняться.
- Гарячий желатин виливаємо в бульйон і ретельно розмішуємо.
- Збираємо торт у формі, яку краще заздалегідь застелити харчовою плівкою.
- На дно форми викладаємо м’ясо, посипаємо його рубаним часником, потім викладаємо шматочки грудинки.
- Наливаємо бульйону стільки , щоб він був трохи вище м’яса.
- Наступним шаром викладаємо шматочки цвітної капусти, а між ними – суцвіття брокколі.
- Відправляємо наш тортик в холодильник, щоб застиг перший шар бульйону:
хвилин на 20-30. - Потім вливаємо знову бульйон (шматочки брокколі повинні трохи виглядати з нього), відправляємо торт в холодильник на всю ніч.
- Виймаємо торт з форми разом з плівкою, потім її знімаємо.
Подаємо таку красу на стіл – і насолоджуємося неземним смаком.