Торт «День і Ніч» – ідеальний десерт для гостей!
Гарний і смачний торт з білого і чорного коржів.
Для приготування світлого коржа вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 8 шт;
- цукор – 9 ст.л;
- борошно – 7 ст.л;
- крохмаль – 2 ст.л;
- ванільний цукор – пакетик.
Для приготування темного коржа візьміть:
- яйця – 8 шт;
- цукор – 8 ст .;
- борошно – 8 ст.л;
- какао – 2 ст.л;
- розпушувач – 1 ч.л.
Для приготування крему візьміть:
- сметана – 600 г, жирна;
- згущене молоко – 200 г;
- тертий шоколад – 150 г;
- абрикосовий джем – 150 г.
Процес приготування
Випікати потрібно в деко (24 на 32).
Цукор з’єднуємо з крохмалем і ванільним цукром.
Білки відділяємо від жовтків і збиваємо з сіллю до стійкої піни. Невеликими порціями додаємо суху суміш і збиваємо до однорідності.
Додаємо по 1 жовтку і продовжуємо активно збивати.
Борошно просіваємо і додаємо в тісто, вимішуємо.
Деко застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 160 градусів і випікаємо близько 40 хвилин.
Для темного коржа, з’єднуємо цукор з какао і розпушувачем. Борошно просіваємо.
Збиваємо білки, потім всипаємо суху суміш, збиваємо, додаємо по 1 жовтку, вимішуємо і частинами всипаємо борошно.
Випікаємо також, як і білий корж.
Коржі остуджуємо і розрізаємо на 2 коржі, верхівку також зрізаємо і подрібнюємо в крихту в окремій ємності.
Для крему з’єднуємо сметану зі згущеним молоком і збиваємо, потім додаємо тертий шоколад.
Торт можна формувати в формі.
Коржі чергуйте на свій смак, просочуйте джемом, рясно змащуйте кремом.
Коли весь торт сформуєте, посипте половину світлою крихтою, а другу – темною.
Смачного!