Найефектніший гарнір. Картопляний гратен
від Denzhyttya
27 Жовтня, 2020
Гарнір, який набагато цікавіший за картопляне пюре, або просто запечену картоплю, нехай навіть з ним трохи більше роботи. Але старання того варті!
Інгредієнти:
- 500 гр. картоплі,
- 120 мл вершків з жирністю 30-35%,
- 100 гр тертого сиру пармезан,
- 5-10 гр. вершкового масла,
- сіль.
Приготування:
- Картоплю нарізати на тонкі кружальця.
- Змащуємо форму для запікання вершковим маслом. Викладаємо кружечки щільно один біля одного.
- Кожен шар посолити, полити вершками і посипати пармезаном.
- Верхній шар з картоплі також злегка посолити, полити вершками і присипати пармезаном.
- Запікати гратен при 160-170 градусів протягом 1 години 20 хвилин. Якщо верхній шар сильно підрум’яниться, але сама страва ще не буде готова, накрийте її зверху фольгою.
Подавайте гратен гарячим, прикрасивши гілочкою розмарину.
Смачного!
Джерело:
likecooking.ru