Новорічні салати 2021
Подавати на Новий Рік салати – традиція, перевірена часом. Звичайно, деякі господині з року в рік віддають перевагу традиційним закускам – олів’є і оселедець під шубою. Але готувати по-справжньому оригінальні страви куди цікавіше, а на святковому столі вони завжди виглядають ошатно і апетитно. Запам’ятовуйте рецепти незвичайних салатів, які прекрасно впишуться в святкове меню!
Салат «Лісова красуня»
Який же Новий Рік без вічнозеленого деревця? В цю урочисту ніч ялинка просто зобов’язана бути присутньою в кожному будинку. Якщо у вас не вийшло поставити запашне деревце в квартирі, варто прикрасити ним… новорічний стіл! Незвичайний салат у вигляді ялинки підніме святковий настрій в лічені хвилини.
Інгредієнти:
- Філе індички – 400 гр
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
- Печериці – 400 гр
- Майонез – 200 мл
- Кукурудза – 150 гр
- Сир твердих сортів -100 гр
- Зелень кропу – 2 пучки
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Гранат – для прикраси
- Перець солодкий – для прикраси
Приготування:
- Індичку відваріть в підсоленій воді і дайте м’ясу охолонути.
- Яйця зваріть круто, помістіть в ємність з холодною водою, зніміть шкаралупу.
- Почистіть і дрібно наріжте цибулю. Підсмажте його на сковороді, поки шматочки не стануть прозорими. Додайте до цибулі подрібнені гриби, перемішайте, поперчіть і посоліть. Смажте до готовності.
- Наріжте кубиками індичку, сир і яйця, додайте гриби з цибулею і кукурудзу, залишивши трохи зерен для прикраси.
- Заправте майонезом і перемішайте. Викладіть салат у формі ялинки на блюдо.
- Подрібніть зелень і рясно посипте нею поверхню деревця. Задекоруйте ялинку «прикрасами» зернами кукурудзи та граната або шматочками червоного болгарського перцю. Гірляндою послужить смужка майонезу.
Салат «Феєрверк»
Цей салат виглядає дуже урочисто, але приготувати його можна буквально за 20 хвилин.
Салат «Феєрверк» можна створити з будь-яких овочів на ваш розсуд!
Інгредієнти:
- Шинка – 200 гр
- Яйця курячі – 4 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1шт.
- Болгарський перець – 3 шт.
- Майонез – за смаком
Приготування:
Яйця зваріть круто, остудіть і почистіть . Відокремте білки від жовтків. Перші наріжте соломкою, другі розітріть в крихту.
У перців зріжте хвостики і видаліть насіння.
Шинку, цибулю, томати та перці наріжте тонкими скибочками.
Викладіть всі компоненти по колу в кілька шарів. Спочатку чергуйте м’ясо і цибулю, потім перець і білки.
Останнім ярусом викладіть помідори, між яким видавіть смужки майонезу. «
Верхівку» страви прикрасьте тертими жовтками.
Щоб цибуля не зіпсувала смак салату, попередньо замаринуйте .
Салат в томатах
Ніжне філе в яскраво-червоних «горщиках» – нескладна закуска. Фішка цієї страви полягає в численних спеціях, що дарують страві такий спокусливий аромат.
Інгредієнти:
- Великі помідори – 4 шт.
- Філе індички – 400 гр
- Листочки базиліка – 15-20 шт.
- Зубчики часнику – 6 шт.
- Гілочки орегано – 4 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Сметана 15% – 120 мл
- Оливкова олія – 4 ст.л.
- Бальзамічний оцет – 2 ст.л.
- Сіль за смаком
Приготування:
- Томати промийте, зріжте їх верхню частину, за допомогою ложки вийміть серцевину.
- Філе наріжте кубиками, подрібніть орегано і часник, змішайте все в каструльці. Заправте м’ясо двома столовими ложками олії однією ложкою оцту, посоліть і влийте 100 мл води. Варіть індичку на середньому вогні до готовності. Духова шафа розігрійте до 150 градусів.
- Томатні чашечки змастіть олією, посоліть і викладіть на деко, застелене пергаментним папером.
- Запікайте 5 хвилин. Коли курка звариться, додайте до неї подрібнений базилік і тонко нарізані огірки.
- Заправте начинку сметаною, додайте солі і перцю, перемішайте.
- Наповніть фаршем томати, накрийте їх зрізаними верхівками і прикрасьте базиліком. Можна начиняти свіжі помідори, якщо смажені томати вам не до смаку.
Олів’є з креветками
Поєднання креветок , авокадо , огірків зроблять салат ніжним і соковитим.
Інгредієнти:
- Креветки (свіжоморожені) – 250 г
- Авокадо – 2 шт.
- Огірок (свіжий) – 2 шт.
- Морква (велика) – 1 шт.
- Консервований горошок – 150 г
- Яйця (перепелині) – 8 шт.
- Цибуля (ріпчаста) – 1 шт.
- Яйце (куряче) – 1 шт.
- Оливкова олія – 155 мл
- Цукор – 1 ч.л.
- Гірчиця – 1.5 ч.л.
- Лимонний сік – 1.5 ч.л.
- Сіль з прянощами, мелений чорний перець – 2 ч.л.
Приготування:
- Помити моркву, помістити в каструлю з водою і відварити протягом 25 хвилин. Вийняти моркву, остудити, почистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками. Для приготування домашнього майонезу в ємність для блендера помістити гірчицю, додати 0.5 ч.л. солі і свіжомеленого чорного перцю. Додати куряче яйце і збити. Поступово додати 140 мл рослинного масла, продовжуючи збивати. Довести масу до однорідного стану.
- Помити лимон, розрізати, вичавити 1.5 ч.л. соку, додати в майонез, ще раз збити. Поставити на вогонь каструлю з водою, довести до кипіння, посолити, помістити в воду креветки. Вимкнути вогонь і залишити на 5-7 хвилин. Відкинути креветки на друшляк, остудити і почистити.
- Помістити в каструлю перепелині яйця, поставити на вогонь, варити 3 хвилини після закипання.
- Остудити яйця, очистити від шкаралупи, розрізати на чотири частини.
- Помити авокадо, видалити шкірку і кісточку, нарізати кубиками.
- Помити огірок, нарізати кубиками. Очистити цибулину, дрібно нашаткувати.
- У окремому посуді змішати яйця, моркву, зелений горошок, нарізаний огірок, кубики авокадо і креветки. Присолити, поперчити. Додати майонез і перемішати.
Салат «Перлина»
Оригінальний, ефектний і дуже простий у приготуванні салат. Безперечною родзинкою страви є додавання чорносливу, фаршированого волоськими горіхами.
Інгредієнти:
- Яйця (курячі) – 4 шт.
- Сир (твердий) – 210 гр
- Чорнослив (без кісточок) – 10 шт.
- Масло (вершкове) – 55 гр
- Горіхи (волоські) – 6 шт.
- Майонез – 100 гр
- Петрушка (зелень) – 0.5 пучка
- Крабові палички – 150 гр
- Вино (червоне) – 1 стакан
- Сіль з прянощами, мелений чорний перець – 1.5 ч.л.
Приготування:
- Чорнослив промити в проточній воді. Вино налити в сотейник, помістити на вогонь, довести до кипіння. Зменшити інтенсивність вогню, додати в сотейник чорнослив, прогрівати 5 хвилин. Вимкнути вогонь і дати настоятися ще 15 хвилин. Очистити горіхи, подробити на великі шматки. Розігріти духовку до 160 градусів. Викласти горіхи на деко і підсушити протягом 10 хвилин. Трохи просушити чорнослив і акуратно начинити горіхами.
- Відварити яйця (не менш 10 хвилин). Дати охолонути, почистити, натерти за допомогою великої терки. На велику тарілку викласти шар з 1/2 частини тертих яєць.
- Крабові палички помістити в морозилку на 10 хвилин, потім натерти на тертці або нарізати невеликими шматочками.
- Викласти на шар яєць 1/3 частина подрібнених крабових паличок. Промазати майонезом.
- Крупно натерти твердий сир. Вершкове масло заморозити, теж крупно натерти.
- Викласти шар з 1/2 частини натертого сиру. Зверху розкласти 1/2 частина вершкового масла.
- Викласти шар начиненого чорносливу. Зверху помістити залишилися крабові палички. Промазати майонезом. Сформувати шар з залишився сиру.
- Посипати тертим маслом. Верхнім шаром викласти натерті яйця, промазати майонезом.
- Промити зелень петрушки в проточній воді, обсушити, дрібно нашаткувати і прикрасити салат.
Салат «Новорічний вінок»
Симпатичний новорічний вінок відмінно доповнить будь-який м’ясний гарнір.
Інгредієнти:
- Салат листовий – 2-3 пучка
- Помідори чері – 400 гр
- Моцарела – 400 гр
- Базилік – 2 пучка
- Рукола – 2 пучка
- Сіль за смаком
- Оливкова олія – за смаком
- Бальзамічний оцет – за смаком
- Морква – 1 шт.
Приготування:
- Промийте зелень і овочі, з моцарели зцідіть сироватку.
- На велику плоску тарілку викладіть основу для вінка – листя шпинату, базилік і руколу. “Каркас” збризніть оливковою олією і приправте щіпкою солі. Поверх зелені викладіть томати чері і моцарелу. Якщо сирні кульки будуть занадто великими, розріжте їх навпіл – так, щоб кожен шматочок був розміром з черешню.
- За бажанням прикрасьте салат тонкими стрічками з моркви.
Смачного і гарного святкового настрою!