Маринований червоний перець – найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму

Такий маринований перчик виходить дуже ароматним, яскравим, пікантним і смачним. Це просто ідеальна закуска.

Інгредієнти:

  • червоний болгарський перець, 2.5 кг
  • селера, 200 г
  • петрушка, 150 г
  • часник, близько 100 г або за смаком

Для приготування маринаду необхідно:

  • вода, 500 мл
  • олія соняшникова, 1 стакан
  • оцет 9%, 60 мл
  • лист лавровий, 5 шт
  • перець горошком, 1 ч.л
  • цукор, 1 ст.л
  • сіль, 50 г

Приготування:

  1. Вибирайте м’ясистий і красиві червоний перець – він виходить найсмачнішим.
  2. Очищаємо перець від насіння і плодоніжки, не розрізаємо його, залишаємо цілим.
  3. Зелень січемо, часник ріжемо часточками.
  4. Для маринаду змішуємо всі інгредієнти, доводимо до кипіння і порційно кладемо перець, проварюємо по 2 хвилини з одного і з іншого боку. Викладаємо перець.
  5. Тепер беремо ємність з кришкою і укладаємо шари перцю, перекладаючи їх нарізаною зеленню і шматочками часнику.
  6. Заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 3 доби.Маринований червоний перець - найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму
  7. Якщо ви спробуєте і вам сподобатися такий перець, тоді можна зробити заготовку на зиму.
  8. Просто укладаємо всі шари в банки, заливаємо маринадом і накриваємо кришками.
  9. Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду по плечики банок.
  10. Стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.
  11. Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
  12. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Як бачите, все дуже просто, але виходить дуже смачно, просто спробуйте зробити.Маринований червоний перець - найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: