Маринований червоний перець – найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму
від Denzhyttya
13 Жовтня, 2021
Такий маринований перчик виходить дуже ароматним, яскравим, пікантним і смачним. Це просто ідеальна закуска.
Інгредієнти:
- червоний болгарський перець, 2.5 кг
- селера, 200 г
- петрушка, 150 г
- часник, близько 100 г або за смаком
Для приготування маринаду необхідно:
- вода, 500 мл
- олія соняшникова, 1 стакан
- оцет 9%, 60 мл
- лист лавровий, 5 шт
- перець горошком, 1 ч.л
- цукор, 1 ст.л
- сіль, 50 г
Приготування:
- Вибирайте м’ясистий і красиві червоний перець – він виходить найсмачнішим.
- Очищаємо перець від насіння і плодоніжки, не розрізаємо його, залишаємо цілим.
- Зелень січемо, часник ріжемо часточками.
- Для маринаду змішуємо всі інгредієнти, доводимо до кипіння і порційно кладемо перець, проварюємо по 2 хвилини з одного і з іншого боку. Викладаємо перець.
- Тепер беремо ємність з кришкою і укладаємо шари перцю, перекладаючи їх нарізаною зеленню і шматочками часнику.
- Заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 3 доби.
- Якщо ви спробуєте і вам сподобатися такий перець, тоді можна зробити заготовку на зиму.
- Просто укладаємо всі шари в банки, заливаємо маринадом і накриваємо кришками.
- Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду по плечики банок.
- Стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.
- Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
- Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Як бачите, все дуже просто, але виходить дуже смачно, просто спробуйте зробити.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua