Мариновані гливи швидкого приготування

Ох, скільки я перепробувала маринадів! Завжди потрібно було вибирати: або смачний, але морочитися довго, або ні, але проте швидкий в приготуванні. Шляхом проб і помилок я все-таки прийшла до ідеальної формули маринаду для грибів. Особливо смачними виходять мариновані гливи швидкого приготування.

Вся краса цього рецепту в тому, що вранці я підготовляю інгредієнти, а до обіду вже подаю страву на стіл! Навіть не підозрювала, що так можна: швидко і легко. Хіба не краса? Обов’язково спробуйте.

Інгредієнти:

  • Гливи – 500 г
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 ст. л.
  • Чорний перець (горошком) – 10 шт.
  • Перець запашний – 5 шт.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Вода – 500 мл

Приготування:

  1. Ретельно очистіть і помийте гриби.
  2. У каструлю налийте води, додайте цукор, сіль, спеції. Поставте на середній вогонь.
  3. Після того як маринад закипить, занурюйте в нього гливи. Кип’ятити потрібно 8-10 хвилин.
  4. За хвилину до кінця кип’ятіння додайте в гриби кріп і оцет. Трохи прокип’ятивши, вимкніть нагрів.
  5. Дайте грибам настоятися і охолонути годину-дві. Готово!Мариновані гливи швидкого приготування

За цим рецептом часто мариную і печериці. Виходить відмінна закуска як до звичайної картоплі на обід, так і до святкового столу. Гості не перестають хвалити, а мені кожен раз так приємно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: