Неймовірно смачний пиріг з курагою та повітряним безе з волоськими горіхами
від Denzhyttya
3 Листопада, 2021
Ідеальне доповнення до чашки чаю!
Інгредієнти:
Тісто:
- Цукор – 80 г
- Жовток – 2 шт
- Сметана 30% – 65 г
- Ванільний цукор – 8 г
- Борошно – 350 г
- Розпушувач – 3 г
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Вершкове масло – 145 г
Начинка:
- Курага – 250 г
- Джем абрикосовий – 80 г
- Білок – 2 шт
- Сіль – 1 дрібка
- Цукор – 60 г
- Волоські горіхи – 100 г
Приготування:
- Змішати цукор, жовтки, сметану та ванільний цукор. Просіяти в окрему миску борошно, додати розпушувач, сіль і холодне вершкове масло, розтерти в крихту.
- Влити жовткову суміш у підготовлену крихту. Швидко замісити тісто, розділити на три рівні частини, загорнути у плівку. Потім дві частини тіста прибрати у холодильник, а третю у морозилку на 1 годину.
- Курагу подрібнити у блендері, додати абрикосовий джем і ретельно перемішати. Волоські горіхи подрібнити в блендері окремо від кураги.
- Форму для випікання (діаметр 22 см) застелити пергаментним папером. Дістати з холодильника одну частину тіста, розкачати на пергаментному папері, викласти у форму та сформувати невеликі борти. Зверху розподілити абрикосову начинку (курагу).
- Потім дістати і розкачати другу частину тіста з холодильника, накрити поверх начинки абрикосової створюючи невеликі бортики.
- Далі білки кімнатної температури збити із дрібкою солі. Не перериваючи збивання, невеликими порціями додати цукор. Збивати до стійких піків.
- Потім додати білки підготовлені волоські горіхи. Акуратно перемішати лопаткою зверху донизу і викласти на другу частину тіста. Зверху натерти на тертці третину тіста з морозилки.
- Випікати при 170 ° С, приблизно 50 хвилин. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua