Салат з грибами на зиму. Дуже смачно
2 Жовтня, 2022
Хочу сьогодні поділитися з вами рецептом дуже смачного салату з грибами. У мене його в сім’ї називають “Соляночка”.
Чоловік із сином салат їдять із великим задоволенням із хлібом. Так само я з нього готую смачний насичений суп або подаю на вечерю як гарнір.
Салат дуже смачний як у холодному, так і гарячому вигляді.
Інгредієнти:
- Капуста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля – 1 кг
- Солодкий перець – 300 гр
- Огірки – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- Гриби відварені (лісові на смак) – 1 кг
- Олія соняшникова – 300 гр
- Сіль – 2 ст. л
- Цукор – 2 ст. л
- Оцет 9% – 5 ст. л
- Лавровий лист
Приготування:
- Готуємо овочі: моркву натираємо на тертці, капусту шаткуємо. Цибулю я нарізаю дрібно, огірки півкільцями чи шматочками. Болгарський перець, гриби довільно, помідори дрібно нарізаємо.
- Беремо велику каструлю і ставимо на вогонь.
- Соняшникову олію нагріваємо до розжарення, додаємо цибулю, як тільки трохи зарум’яниться, викладаємо моркву і бсмажуємо 5 хвилин.
- Потім додаємо цукор і капусту, обсмажуємо 5 хвилин.
- Тепер додаємо все інше: сіль, огірки, перець, помідори, гриби, оцет, лавровий лист.
- Все добре перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 35 хвилин періодично помішуємо.
- Гарячий салат розкладаємо по стерилізованих банках, закочуємо.
- Накриваємо ковдрою до повного охолодження.
- Зберігаємо у темному, прохолодному місці.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua