Галета з цукіні та лисичками. Неймовірна смакота!

Галета з цукіні та лисичками. Неймовірна смакота!

Нині хіба вже геть погана ґаздиня не готувала галету. Адже це неймовірно смачно! Готують пиріг і з солодкими, і з солоними найрізноманітнішими начинками.

Тісто:
  • 250-300 г борошна
  • 125 г холодного масла
  • 65 г сметани
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • 75 мл холодної води
  • 1/2 ч. ложки солі

Начинка:

  • 2 цукіні
  • 150 г вершкового сиру
  • 1 зубчик часнику
  • 5 гілочок кропу
  • 6 кульок міні-моцарели
  • 0,5 л лисичок
  • сіль та італійські трави за смаком

Приготувати тісто. Так як борошно буває різне, взяти спочатку 250 г, зверху потерти на грубу терку холодне масло, розтерти в крихту. Додати сіль, сметану, лимонний сік, воду. Замісити. На цьому етапі, за потреби, додати ще борошна і замісити м‘яке тісто. Загорнути у плівку і покласти у холодильник на 1 год.
Для начинки лисички помити, почистити і посмажити з 2 ст. ложками оливкової олії на невеликому вогні (як випарується рідина з грибів, посмажити помішуючи 1-2 хв.), посолити. Цукіні (маленькі) і моцарелу порізати тонкими пластинами. Цукіні трішки присолити, почекати і злити зайву рідину. Вершковий сир змішати з подрібненим кропом і вичавленим часником.
Дістати тісто. Деко застелити пергаментом, на ньому з тіста розтягуючи руками, формувати коло діаметром десь 30 см. Розприділити в центрі суміш з вершкового сиру, залишаючи від країв 5 см.
По колу викласти кусочки цукіні, чергуючи з моцарелою, викладати лисички, додати спеції і загорнути краї. Випікати в розігрітій духовці при t200, орієнтуйтеся на свою духовку, може знадобитися 40 хв. або більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: