З слив не треба робити варення! Є щось набагато смачніше.

Такого ви ще точно не їли!

Всі хоч раз в житті пробували в’ялені помідори, але мало хто їв в’ялені сливи – приголомшливу пряну закуску з кисло-солодким смаком.

Якщо ви любитель м’ясних страв, або страв з птиці чи риби, в’ялені сливи додадуть їм пікантності!

Такі сливи можна додавати в салати, вони можуть служити начинкою для випічки, або додатковим інгредієнтом для сирної або м’ясної тарілки та чіабатт.

До речі, ви полюбите не тільки сливи, але і масло, в якому вони будуть зберігатися!

Що потрібно робити

В ідеалі вам потрібно підібрати м’ясисті соковиті сливи, щоб кісточка легко відділялася.

А ось що залежить тільки від вашого смаку, так це пряні трави: можете поекспериментувати.

Вам може сподобатися, наприклад, поєднання коріандру, тмину та чорного перцю.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг слив;
  • 0,5 ч. л. чебрецю;
  • 0,5 ч. л. м’яти;
  • 0,5 ч. л. базиліка;
  • 1 ч. л. солі;
  • 50 мл винного оцту;
  • 0,5 ч. л. майорану;
  • 2 зуб. часнику;
  • 75 мл оливкової олії.

Як приготувати:

1. Промийте, висушіть сливи та видаліть кісточки. Приправте, додайте трави і подрібнений часник. Акуратно перемішайте.

2. Застеліть деко пергаментом, викладіть половинки слив як зазначено на фото. Покладіть їх у духовку, розігріту до 60–70С градусів. Приготування займе 1,5 години, після чого потрібно залишити трохи відкриту духовку ще на 3-4 години.

3. Коли сливи охолонуть складіть їх в банку шарами. Далі потрібно повністю залити сливи сумішшю з оливкової олії та оцту. Закрийте банку і відправте її в холодильник. Через 7-8 годин можна поласувати!

Як бачите, витрати мінімальні, так і на кухні довго стояти не доведеться. До речі, оливкову олію можна замінити соняшниковою, але тільки рафінованою.

Особливо пощастило власникам спеціальної сушки для овочів і фруктів: встановіть температуру 70-80 градусів і дайте сливам одну годину, потім зменшіть температуру до 40-50 градусів та продовжуйте в’ялити ще протягом кількох годин.

 

Для заготівлі краще всього користуватися банками невеликого розміру з кришками, які закручуються. В’ялені сливи, як і популярні в’ялені помідори, відмінно зберігаються в холодильнику до півроку! Тільки є одна умова – діставати сливи з банки тільки чистими столовими приборами.

А ви любите експериментувати, або готуєте тільки за перевіреними рецептами?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: