10 помилок, які ми робимо, коли готуємо каву

В ідеалі відкрита упаковка кави повинна зберігатися не довше 3 тижнів

Для приготування ідеальної кави зовсім не потрібне професійне обладнання або якісь особливі навички. Просто дотримуйтесь 10 простих правил, і ваша кава завжди буде виходити смачною.

Неправильне зберігання

Деякі продавці радять зберігати каву в морозилці, але це невірно. Щоб зерна довше зберігали свій смак і аромат, їх найкраще зберігати в жерстяних контейнерах в прохолодному сухому місці.

Мелені зерна

Купувати мелені зерна дуже зручно, але таким чином ви позбавляєте себе смачного ароматного напою. Справа в тому, що як тільки зерна перемелені, вони починають віддавати свій смак, який згодом повністю зникає. Тому справжні поціновувачі кави мелють зерна безпосередньо перед початком готування.

Старі кавові зерна

Зерна повинні бути свіжими. Тому обов’язково перевіряйте термін придатності на упаковці. В ідеалі відкрита упаковка кави повинна зберігатися не довше трьох тижнів.

Неправильна температура води

Популярні кавоварки крапельного типу, як правило, не нагріваються до 95 градусів. Саме така температура потрібна для приготування ідеальної кави. Вирішити проблему допоможе френч-прес – він коштує дешевше більшості кавоварок, а кава в ньому виходить навіть смачніша. Щоб приготувати ароматний напій, засипте в колбу потрібну кількість меленої кави, залийте гарячою водою і почекайте 3-4 хвилини.

Вода

Використовуйте тільки очищену воду. Не фільтрована вода псує смак кави. Спробувавши одного разу напій, приготований на очищеній воді, ви відразу ж відчуєте різницю.

Відміряти на око

Якщо для приготування смачного напою вам потрібно 17 грам кави і 260 мл води, не потрібно “сипати на око”, найкраще скористайтеся кухонними вагами і відміряйте потрібну кількість. Так ви отримаєте не надто міцну, але і не дуже водянисту каву з приємним ароматом і ефектом, що збадьорить.

Неправильні пропорції

Стандартний рецепт – 17 грам кави і 260 мл води – багатьом може не сподобатися. Тому спробуйте знайти власні ідеальні пропорції: почніть з двох чайних ложок на чашку і з часом доведіть напій до досконалості.

Холодна чашка

Щоб готова кава довше залишалася гарячою і встигла “розкритися”, наливайте її в попередньо розігріту чашку. Для цього просто обдайте ємність гарячою водою, поки кава вариться.

Чашка з тонкими стінками

Важливо, щоб у вашої чашки для кави були досить товсті стінки. У ній напій довше збереже тепло.

Молоко і цукор

Якщо ви віддаєте перевагу каві з цукром і молоком, вибирайте знежирене молоко і коричневий цукор. З ними ваш напій буде ще смачніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: