10 рецептів найсмачніших лимонадів для спекотних літніх днів

  • Що може краще вгамувати спрагу спекотним літнім днем як холодний натуральний лимонад?
10 РЕЦЕПТІВ НАЙСМАЧНІШИХ ЛИМОНАДІВ ДЛЯ СПЕКОТНИХ ЛІТНІХ ДНІВ

Літо вже остаточно вступило у свої права і стовпчик термометра невпинно росте вгору. Тож 5.UA пропонує вам 10 кращих рецептів домашніх лимонадів, які ви зможете без проблем приготувати. Смачного!

Полуничний лимонад

Полуничний лимонад
Полуничний лимонад Depositphotos
  • 420 г рідкого меду
  • 450 г полуниць
  • 350 мл свіжого лимонного соку
  • 1,7 л води

Влийте до меду 500 мл води і розмішайте до однорідності. Збийте блендером полуницю і медову суміш. Додайте лимонний сік і воду, що залишилася, і перемішайте. Готово! До речі, ви знали, скільки всього корисного ви отримуєте разом із полуницями?

Лимонний лимонад із корицею

Лимонад
Лимонад Depositphotos
  • 10 лимонів (або 350 мл свіжого лимонного соку)
  • 2 л води
  • 350 г цукру
  • 1 паличка кориці

Із лимонів зняти цедру. Розрізати їх навпіл і вичавити сік. Воду закип’ятити, додати паличку кориці, цедру лимона, цукор і все ретельно перемішати. Дати настоятися. Потім настій процідити і трохи охолодити. З’єднати з соком лимона, перемішати. Лимонний лимонад із корицею готовий. Ви можете контролювати “кислинку” лимонаду за допомогою зменшення або збільшення кількості води. Якщо не любите корицю, просто не додавайте і отримаєте класичний лимонний лимонад. А за бажання сюди можна додати ще тертий корінь імбиру за смаком, але це вже краще підійде для зимових вечорів.

Малиновий лимонад

Малиновий лимонад
Малиновий лимонад Depositphotos
  • 500 мл соку малини (або 500 г малинового пюре)
  • 500 мл мінеральної води
  • сік двох лимонів
  • 1-2 гілочки м’яти
  • цукор за смаком

Просто з’єднайте всі інгредієнти, перемішайте, і можна розливати, прикрасивши келихи ягодами малини та листочками м’яти.

Імбирний лимонад із грейпфрутом і базиліком

Імбирний лимонад з грейпфрутом і базиліком
Імбирний лимонад з грейпфрутом і базиліком simply-delicious-food.com
  • сік 1 грейпфрута
  • 500 г подрібненого льоду
  • 400 мл імбирної газованої води
  • жменя свіжого базиліку
  • 60 мл базилікового сиропу

Усе змішати, додати лід і газовану воду. Можна прикрасити шматочками грейпфрута і листочками базиліку.

Для базилікового сиропу:

  • 200 г цукру
  • 250 г води
  • 250 г свіжого базиліку

Змішайте в ємності воду і цукор і нагрівайте їх на середньому вогні приблизно 2 хвилини, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте базилік. Дайте йому поваритися 15-20 хвилин, а потім дістаньте його з сиропу, дайте стекти і видаліть. Зберігайте сироп в ємності з кришкою в прохолодному місці.

Базиліковий лимонад

Базиліковий лимонад
Базиліковий лимонад segodnya.ua
  • 1 лимон
  • 1 пучок свіжого фіолетового базиліку
  • 150 г цукру
  • 2,5 л води

Наріжте лимон кружальцями і відокремте листя базиліка від стеблинок. Викладіть листя, цитрус і цукор у киплячу воду. Ще раз доведіть її до кипіння, зніміть з вогню і залиште під кришкою на 15 хвилин. Вийміть лимон і настоюйте ще пів години. Процідіть напій через сито, остудіть і розлийте по склянках із льодом.

Кавуново-персиковий лимонад

Кавуновий лимонад
Кавуновий лимонад alco-home.ru
  • 500 г порізаного кавуна
  • 1 персик без шкірки
  • 1 ч ложка стевії (або цукор за смаком)
  • 0,5 ч л соку лайма
  • 100 г подрібненого льоду
  • Лимонна газована вода або содова (для об’єму)

Подрібнити блендером кавун, персик, лід та інші інгредієнти. Перелити в склянку, додати газовану воду. Подавати з часточкою лайма і льодом.

Бразильський лимонад

Бразильський лимонад
Бразильський лимонад domos.ru
  • 3 свіжих лайма
  • 6 ст л згущеного молока
  • 200 г цукру
  • 1,4 л води

Зріжте з лаймів кінчики і розділіть кожен фрукт на 4-8 частинок. Блендером доведіть цитруси, цукор і воду до однорідності. Процідіть отриману масу через сито. Збийте рідину разом зі згущеним молоком. Потім додайте подрібнений лід і перемішайте блендером ще раз.

Огірковий лимонад

Огірковий лимонад
Огірковий лимонад obozrevatel.com
  • 1 великий огірок
  • 280 мл свіжого лимонного соку
  • 170 г рідкого меду
  • 500 мл води
  • 800 мл газованої води

Наріжте огірок середніми шматочками. Збийте їх блендером разом із лимонним соком, медом і звичайною водою. Процідіть масу через сито і змішайте з газованою водою.

Лимонад із розмарином

Лимонад із розмарином
Лимонад із розмарином fire-bird.ru
  • 2 л води
  • 300 мл свіжого лимонного соку
  • 2-3 гілочки свіжого розмарину
  • 100 г цукру
  • 170 г меду

У каструлі закип’ятити 500 мл води. Додайте туди розмарин, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 10 хвилин. Видаліть розмарин і остудіть відвар. Розчиніть у ньому цукор і мед. Охолодіть. Додайте лимонний сік і воду, що залишилася. Розлийте лимонад по склянках із льодом.

Кокосово-лавандовий лимонад

Лавандовий лимонад
Лавандовий лимонад Pinterest
  • свіжий сік із 9 лимонів
  • 350 г цукру
  • 2 л кокосової води
  • 1 л води
  • 1/2 порції лавандового сиропу

Змішати всі інгредієнти у великому глечику, гарненько перемішавши довгою ложкою. Подавати, прикрасивши скибочками лимона і гілочкою лаванди.

Для лавандового сиропу знадобиться:

  • 500 г цукру
  • 400 г води
  • 3 ст л сушеної лаванди
  • кілька крапель фіолетового барвника (за бажанням)

Змішайте в ємності воду і цукор, нагрівайте їх на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться (приблизно 2 хвилини). Додайте лаванду. Дайте сиропу поваритися 15-20 хвилин, а потім зніміть і процідіть його. Додайте барвник. Зберігайте в ємності з кришкою в прохолодному місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: