Абрикосове варення з ківі

Інгредієнти для приготування: Абрикосове варення з ківі

  • На 1 л варення:
  • абрикоси – 500 г,
  • ківі – 200 г,
  • бренді (або ром) – 70 мл,
  • лимонна кислота – 5 г,
  • цукор – 750 г

Як приготувати Абрикосове варення з ківі

  1. Абрикоси розріжте на половинки і видаліть кісточки. Кожну половинку наріжте дрібними кубиками. Ківі облийте окропом і охолодіть. Зніміть шкірку, плоди ківі поріжте невеликими кубиками.
  2. Фрукти покладіть в глибоку тарілку, полийте бренді (або ромом), засипте цукром і перемішайте. Залиште на 60 хвилин. Фрукти перекладіть в каструлю, знову перемішайте і поставте на середній вогонь. Додайте лимонну кислоту і доведіть до кипіння, варіть 15 хвилин, помішуючи і знімаючи піну.
  3. Банки вимийте з содою, прокип’ятіть протягом 5 хвилин і поставте догори дном. Кришки прокип’ятіть і залиште у воді охолоняти.
  4. У банки розкладіть гаряче варення, дайте охолонути і закрийте герметично. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: