Ароматна зелена аджика без варіння на зиму

Порадуйте своїх рідних та близьких цією смачною та ароматною стравою, яка готується дуже просто та швидко!

На просторах інтернету є безліч рецептів червоної аджики, але я вам розповім, як приготувати зелену аджику, яка не тільки дивовижно виглядає, але й має чудові смакові якості.

Нам знадобиться для 10 банок по 250 мл:

  • Петрушка – 400 грам
  • Кріп – 300 грам
  • Кінза -200 грам
  • Перець гострий – 200 грам
  • Перець болгарський – 1,5 кілограма
  • Часник – 200 грам
  • Сіль – 60 грам
  • Цукор – 15 грам
  • Олія соняшникова – 50 грам
  • Оцет яблучний – 2 столові ложки

Приготування:

  1. Помити зелень і пропустити через м’ясорубку.Ароматна зелена аджика без варіння на зиму
  2. Важливо: щоб маса вийшла однорідною, зелень слід пропустити через м’ясорубку двічі. Решту інгредієнтів слід пропускати один раз!
  3. У болгарського перцю необхідно видалити все насіння, а у перцю чилі відірвати тільки плодоніжку і так само пропустити через м’ясорубку.
  4. Пропустити через м’ясорубку решту інгредієнтів.
  5. Додати сіль, цукор, оцет яблучний та олію і все ретельно перемішати.
    Ароматна зелена аджика без варіння на зиму

Для того, щоб усі смаки об’єдналися, аджику необхідно помістити в холодильник на дві доби, і тільки після цього вже можна розкладати по банках.

Зелена аджика добре підходить до будь-якого м’яса, а також з неї можна легко приготувати смачний ароматний соус, перемішавши аджику з майонезом.

Зробіть хоч маленьку порцію зеленої аджики для проби, вам дуже сподобається. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: