Смачна закуска “Асорті” на зиму: всі фарби літа в одній банці

Смачна закуска “Асорті” на зиму: всі фарби літа в одній банці

Сьогодні з Вами приготуємо салат асорті. Смак закуски взимку за цим рецептом – відмінне нагадування про сонячне літо.

Інгредієнти на 3 банки об’ємом 500 мл:

  • Морква – 200 гр. (2 шт)
  • Капуста – 350 гр
  • Солодкий перець – 300 гр. (3 шт)
  • Помідори – 450-500 гр (4 шт).
  • Запашний перець горошком – 2 шт. в кожну банку.
  • Часник – по 2 зубчики в кожну банку.
  • Соняшникова олія – 1 ст. ложка в кожну банку.
  • Сіль – 1 ч. ложка (без гірки) – в кожну банку.
  • Цукор – 1 ст. ложка (без гірки) – в кожну банку.
  • Оцет 9% – 2 ч. ложки в кожну банку.

Покроковий процес приготування:

  1. Капусту необхідно дрібно нашаткувати.
  2. Солодкий болгарський перець нарізати смужками.
  3. Помідори нарізаємо шматочками.
  4. Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
  5. У чисту баночку відправляємо два зубчики часнику 2 горошини запашного перцю і 1 ст. ложку олії. Банки у мене об’ємом 500 мл.
  6. Першим шаром викладаємо моркву. Другим шаром викладаємо солодкий перець. Третім шаром капусту. Необхідно кожен шар гарненько утрамбовувати. Останнім шаром викладаємо помідори.
  7. У кожну банку відправляємо по 2 ч. ложки оцту 9%, 1 ч. ложку без гірки солі і 1 ст. ложку без гірки цукру. Всі наповнені баночки заливаємо крутим кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
  8. На дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо банки накриті кришками. У каструлю вливаємо теплу воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 10 хвилин. Потім дістаємо банки і щільно закручуємо кришками. Зберігається така закуска при кімнатній температурі.

У салаті ніжний смак помідорів в поєднанні з капустою, болгарським перцем і морквою. Часник надає страві насиченість і особливий смак. Взимку така баночка з закускою з’їдається за раз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: