Домашні багети з хрусткою скоринкою

Смачні домашні багети з золотою хрусткою скоринкою і ароматною м’якоттю всередині . Така випічка не залишить вас байдужими .

Інгредієнти:

  • Вода тепла – 400  мл ( або молоко)
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Дріжджі – 2 ч.л.
  • Олія – 50 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно – 700гр. + 2 ст.ложки для опари
  • Вода – 2-3 л.
  • Харчова сода – 1,5 ст.л.

Приготування:

  1. Для початку приготуємо опару для тіста .
  2. Беремо глибоку миску , наливаємо туди 400 мл води .
  3. Додаємо 2 чайні ложки цукру, 2 чайні ложки сухих дріжджів, 2 ст. ложки борошна . Все ретельно перемішуємо. Накриваємо рушником і залишаємо відпочивати 10 хв.
  4. Потім додаємо 50 мл олії, 1 чайну ложку солі. Знову перемішуємо і поступово додаємо просіяне борошно. Вимішуємо тісто ложкою , а потім вже рукою.
  5. Коли тісто гарно вимісите , знову накриваємо  рушником і залишаємо  тісто на 1 – 1,5 год ( у теплому місці) , щоб підійшло . Готове тісто викладаємо на стіл і гарно вимішуємо.
  6. Тісто розділіть на чотири рівні частини , скатайте кожну в кулю і приберіть в миску .
  7. З кожної кулі зробіть “ковбаску” .
  8. В цей час закип’ятіть воду, додайте 1,5 ст. ложки соди.
  9. Туди відправте наше тісто  ( “ковбаску”) по черзі.
  10. Варіть приблизно 1 хв .на великому вогні ( щоб вода у каструлі кипіла) .
  11. Підготуйте форму у  якій будете випікати багети. Промажте дно форми олією, потім покладіть пергаментний папір.
  12. Потім викладіть наше проварене тісто , зробіть надрізи ( як на купованих  багетах ), за бажанням посипте кунжутом.
  13. Відправте  в духовку .
  14. Випікайте при температурі 180 градусів  35 хв.

Готові багети витягуємо з духовки, викладаємо на тарілку. Все, можна насипати борщ і кликати родину до столу.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: