Домашня солянка
від Denzhyttya
10 Вересня, 2021
Перші страви – запорука злагодженої роботи органів шлунково-кишкового тракту. Тому дбайливі батьки так прагнуть в обідній час нагодувати своє чадо супом. На жаль, ці спроби дуже часто закінчуються скандалом, та й не кожен дорослий чоловік може сісти і з задоволенням з’їсти тарілку рідкої страви.
Ми пропонуємо вашій увазі три найбільш вдалих рецепта домашньої солянки. Готуйте і насолоджуйтеся!
Збірна м’ясна солянка
Інгредієнти:
- 300 г яловичини
- 200 г варено-копчена ковбаса
- 200 г копченого м’яса
- 6 сосисок
- 3 бульби картоплі
- 3 кислих огірка
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 банка консервованих маслин
- лимон за смаком
- сіль за смаком
- зелень за смаком
Приготування:
- Відваріть до напівготовності яловичину, дістаньте її з каструлі і наріжте невеликими однаковими шматочками, помістіть в каструлю з бульйоном нарізану картоплю і варіть інгредієнти на середньому вогні.
- Натріть на крупній тертці очищену моркву, подрібніть очищену цибулю і солоні огірки. Обсмажте в сковороді цибулю з морквою, потім додайте солоні огірки, гарненько все перемішайте і помістіть в сковороду томатну пасту і тушкуйте інгредієнти 2-3 хвилини.
- Помістіть зажарку в каструлю з картоплею і м’ясом, доведіть до кипіння бульйон і додайте нарізані дрібними шматочками попередньо обсмажені сосиски, ковбасу і копчене м’ясо. Знову закип’ятіть бульйон і варіть солянку на повільному вогні протягом 5-7 хвилин.
- Коли суп буде практично готовий, додайте в каструлю подрібнені маслини і скибочки лимона, доведіть страву до кипіння, зніміть з вогню і залиште під кришкою настоюватися. Перед подачею присипте страву подрібненою зеленню.
Грибна солянка
Інгредієнти:
- 300 г печериць
- 50 г сушених грибів
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1 ст. л. пшеничного борошна
- 2 солоні огірки
- 1 банка маслин
- 7 помідори черрі
- 3 ст. л. оливкового масла
- 1 лавровий лист
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- 2 літри води
Приготування:
- Промийте сушені гриби і замочіть їх на ніч в невеликій кількості води. Відваріть гриби до готовності, бульйон не виливайте.
- Подрібніть очищену цибулю, на крупній тертці натріть очищену моркву. Налийте в каструлю, в якій буде варитися суп, трохи соняшникової олії і прямо там обсмажте цибулю з морквою, додайте томатну пасту, гарненько все перемішайте. Додайте борошно і, постійно помішуючи, доведіть зажарку до однорідності.
- Влийте в каструлю грибний бульйон і варіть його протягом 5 хвилин на повільному вогні. Потім додайте в каструлю подрібнені солоні огірки.
- Тим часом обсмажте в сковороді вимиті і нарізані тонкими скибочками шампіньйони і відварені гриби до золотистого кольору. Відправте їх в каструлю, постійно помішуючи інгредієнти, долийте гарячу воду.
- Страву посоліть і поперчіть, доведіть її до кипіння і варіть на повільному вогні ще протягом 10 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності помістіть в каструлю помідори черрі, а за 2 хвилини до кінця додайте лавровий лист. Перед подачею прикрасьте страву подрібненими маслинами і скибочками лимона.
Рибна солянка
Інгредієнти:
- 500 г філе сьомги
- 1 банка консервованих маслин
- обрізки сьомги для бульйону
- 3 шт. картоплі
- 4 солоних огірка
- 1 цибулина
- 1 лимон
- 2 ст. л. томатної пасти
- 3-4 ст. л. соняшникової олії
- 2 лаврові листки
- чорний мелений перець за смаком
- запашний перець за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
- Відваріть в каструлі обрізки сьомги, коли риба буде готова, додайте в каструлю запашний перець і лавровий лист. Готовий бульйон процідити.
- Обсмажте в сковороді подрібнену цибулю з дрібно нарізаним огірком, додайте томатну пасту і тушкуйте овочі на повільному вогні протягом 2-3 хвилин.
- У каструлю з бульйоном помістіть нарізану очищену картоплю, зажарку і доведіть до кипіння.
- Додайте нарізану сьомгу і варіть бульйон до готовності м’яса. Додайте маслини з розсолом, сіль і чорний мелений перець. Доведіть суп до кипіння, освіжіть його часточками лимона. Зніміть каструлю з вогню і потримайте суп під кришкою ще протягом 15 хвилин.
Рекомендуємо не шкодувати м’ясних інгредієнтів, адже саме вони роблять солянку такою смачною і наваристою. Приділіть увагу огіркам. Для гарної солянки вони повинні бути хрусткими і пружними, . Також не перестарайтеся зі спеціями, щоб вони не перебили смак різноманітності інгредієнтів.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки