Дуже ніжний торт “Білочка”

Це один з моїх улюблених тортів. Приготування нескладне, а результат вразить всі очікування. Він м’який, повітряний, ситний, а його смак просто божественний. Якщо Ви ще не готували приготуйте його один раз і більше не зможете відмовитися.

Діаметр форми 24-26см

Інгредієнти:

Для коржа:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 250 гр.
  • Родзинки – 200 гр.
  • Молоко – 250 мл.
  • Розпушувач – 20 гр.
  • Борошно – 260 гр.

Для крему:

  • Вершки 33% -400 мл.
  • Згущене молоко – 250 гр.

Приготування:

  1. Відміряємо 200 гр родзинок, добре промиємо в теплій воді, замочувати  не потрібно,  подрібнити  за допомогою блендера або прокрутимо на м’ясорубці.
  2. 4 яйця розділимо на білки і жовтки. Відміряємо 250 гр цукру.
  3. І додамо в білки половину цукру 125 гр. Збиваємо білки міксером і відставляємо в сторону. В іншу миску кладемо 4 жовтки, додаємо другу половину цукру збиваємо 1-2 хвилини до побіління. Вливаємо 250 мл молока і перемішуємо міксером. Додаємо підготовлені родзинки , перемішуємо міксером.
  4. Відміряємо 260 грам борошна, додаємо до борошна 20 грам розпушувача і перемішуємо.
  5. Додаємо до жовтків з молоком борошно і перемішуємо, додаємо в 2-3 прийоми збиті білки і тепер обов’язково перемішуємо вручну ложкою до однорідності.
  6. Тісто розділимо на 2 частини кожна частина приблизно по 570 грам.
  7. Форму діаметром 24 см застелити папером для випічки змазати вершковим маслом.
  8. Вливаємо половину тіста, розрівнюємо і випікаємо в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. Витягуємо з форми і випікаємо другий корж.
  9. Фундук 200 грам підсушимо в духовці, і очистимо від лушпиння. Подрібнимо за допомогою блендера.
  10. Вершки жирністю не менше ніж 33% вливаємо в миску, обов’язково охолоджені, у мене тільки, що з холодильника. Збиваємо міксером до загустіння, починаємо збивати з мінімальної швидкості і поступово збільшуємо до максимальної. За часом у мене займає приблизно 4 хвилини, головне не перебити інакше вийде вершкове масло.
  11. Додаємо 250 грам згущеного молока і збиваємо ще 1-2 хвилини. Розріжемо коржі, спочатку робимо надрізи за допомогою ножа потім розрізаємо за допомогою звичайної нитки. Виходить 4 коржа.
  12. Збираємо торт. Промащуємо коржі кремом, посипаємо горіхами, коржі змащуємо з двох сторін. Змащуємо боки і верх торта. Посипаємо горіхами. Дамо тортику просочитися хоча б 2 години в холодильнику, щоб крем трохи зміцнів.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: