Дуже смачна, незвичайна закуска для святкового столу, при невеликих витратах
від Denzhyttya
9 Грудня, 2021
Далеко не кожна людина у сучасному світі може дозволити собі витратити на приготування святкового столу велику суму грошей. У більшості випадків ми прагнемо приготувати цікаві та смачні страви за мінімальних витрат. І саме до таких страв належить і ця чудова закуска. На столі така страва буде виглядати дуже ефектно, гостям неодмінно сподобається ця закуска, а витрати на її приготування мінімальні.
Приготування:
- Отже, нам знадобиться звичайнісінька свіжа скумбрія – 2 великі рибини. Можна взяти заморожену, але тут потрібно правильно вибрати рибу, щоб при розморожуванні не отримати безформенну масу. Також візьмемо одну велику моркву, жовтки від 4-х яєць, 3 зубки свіжого часнику, трохи лимонного соку, 15 грам желатину, а також сіль та мелений перець. Для прикраси закуски можна взяти будь-яку зелень.
- Яйця відварюємо круто. Для приготування закуски нам потрібні лише жовтки, їх розминаємо виделкою. Білки можна використовувати для приготування якогось салату.
- Рибу очищаємо, обробляємо її на філе без кісток, поливаємо філе соком лимона, присипаємо сіллю та меленим перцем. За бажання можна додати трохи прованських трав.
- Моркву натираємо на тертці, обсмажуємо на сковороді з додаванням олії (краще вершкового масла). За бажання можна додати в моркву в процесі обсмажування подрібнену маленьку цибулину. У готову моркву додаємо часник, пропустивши через прес. Сюди ж додаємо і желатин (у сухому вигляді).
- Розстеляємо на столі рукав для запікання. Шматок рукава краще розрізати та розгорнути в один шар. Укладаємо філе риби, утворюючи єдиний шар. Кладемо на нього моркву, зверху розподіляємо подрібнені жовтки. Для підвищення соковитості можна нанести тонкий шар майонезу.
- Згортаємо рибу в щільний рулет, щільно обертаємо його плівкою (рукав для запікання), зав’язуємо краї. Можна додатково перев’язати заготівлю у кількох місцях. Укладаємо її у форму для запікання і ставимо в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
- Готову закуску залишаємо у формі та в «упаковці» практично до повного охолодження. Після чого потрібно залишити її (не розгортаючи) у холодильнику на 3 – 4 години.
- Розгортаємо заготівлю лише перед подачею до столу. Розвертаємо, нарізаємо скибочками, укладаємо їх на велику тарілку та подаємо до столу. За бажання прикрашаємо свіжою зеленню.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки