ГАСПАЧО І САЛАТ: ТРИ НЕЗВИЧНИХ РЕЦЕПТИ ДЛЯ ЛЮБИТЕЛІВ КАВУНА

Нарешті прийшов час кавунів і динь, на який ми так довго чекали. Навіть якщо поки що ще не ризикуєте купувати смачну ягоду, то рецепти для неї можна зберегти заздалегідь, щоб потім не просто з’їсти кавун ложкою, але й приготувати з ним щось незвичайне.

                                                          Салат з кавуна, м’яти і фети

Інгредієнти:

·         Кавун – 1/3 шт.

·         Сир “Фета” – 300 г.

·         Лимон – 1 шт.

·         М’ята – 1 пучок

·         Насіння (будь-яке за смаком) – 20 г.

·         Оливкова олія – ​​за смаком

·         Сіль, перець – за смаком

Приготування:

1.    Кавун очистити від шкірки і нарізати кубиками.

2.    Сир нарізати кубиками.

3.    М’яту дрібно нарубати.

4.    Всі інгредієнти викласти в миску, додати насіння і перемішати.

5.    Заправити олією і лимонним соком.

6.    Посолити і поперчити.

Гаспачо з кавуном

Інгредієнти:

·         Помідори – 4 шт.

·         Огірки – 2 шт.

·         Кавун – 2 скибочки

·         Болгарський перець – 2 шт.

·         Сіль, перець – за смаком

·         Оливкова олія – ​​за смаком

·         Зелень – за смаком

Приготування:

1.    Помідори бланшувати (обдати окропом і залишити на 5 хвилин). Зняти шкірку і нарізати кубиками.

2.    Нарізати перець шматочками, обсмажити і зняти шкірку.

3.    Вийняти кісточки з кавуна, нарізати кубиком.

4.    Огірки очистити від шкірки, нарізати шматочками.

5.    Викласти в блендер і змішати, посолити і поперчити.

6.    Залишити на пару годин у холодильнику.

7.    Подавати з олією і зеленню.

                                                                     Молочно-кавуновий шейк

Інгредієнти:

·         Кавун – 0, 5 шт.

·         Молоко – 1 ст.

·         Морозиво (вершкове або ванільне) – 100 г.

·         Мед – 2 ст. л.

Приготування:

1.    Вийняти кісточки з кавуна, нарізати кубиками.

2.    У блендер помістити морозиво, молоко і кавун.

3.    Додати мед і розлити по порціях.

Як ж правильно обрат та зберігати кавун?

Як правило, ягоди достигають у серпні-вересні, отже купувати кавуни на початку літа – надзвичайно ризиково. Неспілі кавуни можуть призвести до виникнення кишкових інфекцій. Ось декілька рекомендацій, які дозволять зменшити ризики:

1. Ліпше купувати у спеціалізованих магазинах, який мають відповідні сертифікати якості.

2. Не варто купувати кавуни, які продають вздовж автодоріг, адже ягоди за декілька годин вбирають в себе важкі метали та інші токсичні речовини.

3. Плід має бути неушкоджений, без тріщин, щоб туди не потрапили шкідливі мікроби-збудники харчових отруєнь.

4. Колір стиглої ягоди має бути максимально контрастним, шкірка твердою та блискучою, а хвостик сухим. Щоб вибрати стиглий кавун, постукайте по ягоді. Звук має бути дзвінким.

5. Перед вживанням кавун потрібно ретельно помити щіточкою. Розрізану ягоду тримайте в холодильнику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: