Голубці по-вінницьки

Як і у будь-якої старовинної страви, варіантів приготування голубців безліч. Ми хочемо поділитися особливим рецептом голубців з начинкою з м’яса з овочами і млинцями – так їх готують в славному місті Вінниця, перлині українського Поділля.

Для приготовлення тонких млинців можете скористатися будь-яким зручним для вас рецептом тіста.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 500 г
  • молоко 1 скл.
  • вода 1 скл.
  • яйце 1 шт.
  • пшеничне борошно 1 скл.
  • цукор 1 ст. л.
  • сіль за смаком
  • сода 0,5 ч. Л.
  • свинина 300 г
  • цибуля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • чорний перець (мелений) за смаком
  • томатний соус 100 мл
  • сметана 100 г
  • лавровий лист 3 шт.
  • кріп 0,5 пуч.
  • соняшникова олія 2 ст. л.
  • мускатний горіх за смаком

Приготування:

  1. Приготуйте тонкі млинці. У глибокій мисці змішайте борошно, цукор, соду і щіпку солі. Додайте яйце, влийте олію, молоко і воду, ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Смажте млинці на добре розігрітій сковороді.
  2. Капустяне листя залийте невеликою кількістю окропу, щоб розм’якло. Залиште на 15 хв. Або виріжте акуратно качан у капуси і помістіть капустину у киплячу підсолену воду на декілька хвилин , у воду заздалегідь додайте пару ложок олії ( листя буде легко відокремлюватись від капустини) і дрібку солі .
  3. Приготуйте начинку для голубців. Свинину разом з цибулею і морквою пропустіть через м’ясорубку. Додайте сіль, перець, мускатний горіх за смаком. Млинці наріжте невеликими шматочками і відправте до фаршу. Перемішайте начинку.
  4. Приготуйте томатну заливку. У глибокій мисці з’єднайте томатний соус, сметану і подрібнений кріп. Додайте сіль, перець за смаком і лаврові листочки. Перемішайте масу.
  5. З капустяного листа зріжте товсті жилки. По центру покладіть порцію начинки, загорніть краї всередину, щільно скрутіть рулетиком. Обваляйте виріб в борошні, і злегка обсмажте з додаванням соняшникової олії.
  6. Перекладіть голубці в каструлю, полийте томатною заливкою. Тушкуйте годину після закипання на слабкому вогні.

Голубці – це не просто їжа, а своєрідний символ сімейної єдності. Збирайтеся з рідними за одним столом частіше і приємного вам смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: