Хрумкі, мариновані огірки готую сама. Мій улюблений та перевірений роками рецепт

Такі хрусткі огірки (у нас) з’їдаються без залишку. Дуже смачний рецепт огірків на зиму. Це ще один улюблений рецепт заготівлі на зиму. Взимку це паличка-виручалочка до будь-якої другої страви, а особливо до картоплі, у будь-якому вигляді.

Сіль, цукор та оцет (після дворазової заливки кип’ятком) додаються відразу в банку, маринад для цього рецепту готувати не треба.

Рецепт на 1 літрову банку (! Не на літр води, а відразу в банку) додаємо:

  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2.5 ст. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Огірки
  • Парасольки кропу
  • Листя вишні, смородини, хрону
  • Часник, перець запашний, перець чорний (горошок)

Приготування:

  1. Огірки хоч би хвилин на 30 залити холодною водою. Далі непотрібне видалити.Хрумкі, мариновані огірки готую сама. Мій улюблений та перевірений роками рецепт
  2. Зелень помити і подрібнити.Хрумкі, мариновані огірки готую сама. Мій улюблений та перевірений роками рецепт
  3. Банки попередньо не стерилізую, просто мию з содою і сушу, можна навіть не сушити, так як огірки, зелень, все мокре, тільки помите.Хрумкі, мариновані огірки готую сама. Мій улюблений та перевірений роками рецепт
  4. На дно банок кладу спеції. Перець горошок, на смак, часник, зелень. Сьогодні додаю багато зелені. Можу кількість зелені скоротити та додати по 1 ч. л. насіння гірчиці, сьогодні без неї.Хрумкі, мариновані огірки готую сама. Мій улюблений та перевірений роками рецепт
  5. Наповнюю наполовину банки огірками, додаю ще трохи зелені та часнику, можна лавровий лист додати.
  6. Заповнюю  місце в банці огірками.Хрумкі, мариновані огірки готую сама. Мій улюблений та перевірений роками рецепт
  7. Залити кип’ятком, накрити кришками, залишити на 15 хвилин. Першу воду виливаю, заливаю банки повторно кип’ятком і залишаю ще на 10 хвилин.Хрумкі, мариновані огірки готую сама. Мій улюблений та перевірений роками рецепт
  8. Другу воду із банок зливаю в каструлю та ставлю на плиту, даю добре закипіти.Хрумкі, мариновані огірки готую сама. Мій улюблений та перевірений роками рецепт
  9. У 1 літрову банку додаю 1 ст. л. солі (без гірки).Хрумкі, мариновані огірки готую сама. Мій улюблений та перевірений роками рецепт
  10. Цукор відміряю тією ж ложкою, як і сіль 2.5 ст. л. без гірки.
  11. Далі оцет 9% додаю також відразу в банку 3 ст. л.
  12. Залити кип’ятком, закрутити, закатати.Хрумкі, мариновані огірки готую сама. Мій улюблений та перевірений роками рецепт
  13. Обов’язково покатати банки, до повного розчинення солі та цукру, перевернути догори дном, укрити ковдрою, покривалом до повного охолодження.Хрумкі, мариновані огірки готую сама. Мій улюблений та перевірений роками рецепт

Зберігаються чудово, огірочки виходять смачні, хрумкі, і готувати їх дуже просто.Хрумкі, мариновані огірки готую сама. Мій улюблений та перевірений роками рецепт

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: